Cote à l'os

Heerlijk stukje rundsvlees om klassiek te scoren.

Omschrijving

Een (h)eerlijke cote a l'os afgewerkt met een snuifje grof zeezout, frietjes en bearnaisesaus. Meer moet dat voor ons niet zijn als feestmenu. De cote a l'os in uw pakket weegt ongeveer 1,2kg puur vlees (inclusief been).

Brasrund

Oorsprong

Onze brasrunderen of Belgisch witblauw koeien zijn - de naam zegt het zelf - Belgisch van oorsprong en komen allemaal van onze boeren uit West-Vlaanderen. Deze vrouwelijke runderen worden op de boederij met zorg en volgens de regels van de kunst gekweekt. 

Kenmerken

Het brasrund dankt zijn naam aan een welbepaald onderdeel van z'n dieet: het bras. Bras is het bezinksel van het brouwprocédé. Bras staat bekend als een zeer eiwitrijke, voedzame stof en wordt om deze eigenschappen gebruikt om veevoeder te verrijken. Het bras zorgt voor een gezonde spieropbouw en mager vlees. 

Smaak

Hoewel het vlees van onze brasrunderen zeer mager is, heeft het toch een malse textuur en een volle smaak. Dit heeft niet enkel te maken met de manier van kweken en de zorgvuldige selectie van onze dieren, ook de manier van slachten draagt hiertoe bij. Onze dieren ervaren voor het slachten geen stress. Enerzijds uit respect voor het dier, anderzijds omwille van de smaak. Nadien wordt het vlees ook langzaam gerijpt. Dit essentieel voor de malsheid en de smaak. 

 

 

Anderen kochten ook

Slide