Noordzee pakket family

10 soorten verse vis. 40 porties in 20 verpakkingen. 4x2 personen
4% verkocht
Op 100% verdelen we.
Verwachte levering op 20/10 of 21/10

Inhoud

9 kg
 • 800 gr Baarsfilet
  2 x +/- 400gr
 • 800 gr Hondstong
  2 x +/- 400gr
 • 800 gr Koolvisfilet
  2 x +/- 400gr
 • 1000 gr Noordzee visstick
  2 x +/- 500gr
 • 1200 gr Noordzeegyros
  2 x +/- 600gr
 • 800 gr Pollak gemarineerd
  2 x +/- 400gr
 • 1000 gr Rog
  2 x +/- 500gr
 • 800 gr Schelvisfilet
  2 x +/- 400gr
 • 800 gr Tongscharfilet
  2 x +/- 400gr
 • 1000 gr Zeepaling of hondshaai
  2 x +/- 500gr

Omschrijving

1 portie = 200 gram filet of 250 gram panklare vis.
Bij Couvert kan je genieten van verschillende soorten seizoensvis. In dit pakket zijn de vissen op het vel of in filet apart verpakt per vis maar wel in grotere porties. 

Familie vangst

Oorsprong

De stukken vis in je pakket zijn allemaal afkomstig uit de Noordzee of net daar buiten. Die vis wordt door Gwenny en haar team aan boord gehaald van de Flamingo Z548, haar vissersboot. 

Het is telkens diezelfde boot die vanuit Zeebrugge uitvaart. Na enkele weken keert de vissersboot terug, waarna wij een deeltje van de vangst opkopen. 

Kenmerken

De vis in jouw pakket heeft het duurzaamheidscertificaat 'Visserij Verduurzaamt'. Om dat label te krijgen, moet de vissersboot aan een reeks voorwaarden voldoen. Dat gaat van factoren als brandstofverbruik tot bodemberoering, maar ook verloning en dierenwelzijn bijvoorbeeld spelen een rol. 

Smaak

Het visaanbod in de Noordzee is vrij breed. Geen enkele vis is dan ook dezelfde. Daarnaast hangt de smaak ook sterk af van hoe je de vis bereidt. Bakken, grillen of misschien zelfs stomen... Er zijn enorm veel manieren om het beste uit jouw stukje vis te halen. 

De smaak is dus heel divers. Wat wel over de hele lijn hetzelfde is, is de versheid en de kwaliteit van de vis. Je koopt geen reeds ingevroren fishsticks uit de supermarkt, maar echte verse vis die rechtstreeks uit het water komt. En dat verschil proef je maar al te goed.

 

Onze vakmensen

Tom, visboer in graat en nieren

Tom, visboer in graat en nieren

Voor de versnijding van onze vis hebben een echte vakman onder de arm genomen. 

De Flamingo

De Flamingo

Wij werken voor dit verhaal samen met dezelfde vissersboot, de Flamingo Z458. Vanuit Zeebrugge vaart deze boot uit en gaat op zoek naar lekkere verse vis. Hiervoor varen ze niet tot aan de verste oceaan, maar beperken ze zich tot het visaanbod in de Noordzee. Na enkele dagen gaat de vangst naar de visveiling. 

Wij hechten heel veel waarde aan respect voor onze lokale boeren en vissers. Daarom kopen wij elke week voor elke verdeling een deel van de visvangst van de Flamingo Z458 aan een vaste prijs. Zo is de visser zeker van een correcte prijs zonder schommelingen en krijgen wij de beste kwaliteit van deze boot. 

Anderen kochten ook

Slide