Varkenshaasje in spek

Een klassieker maar wel super lekker.

Omschrijving

Dit lekkere stukje vlees is afkomstig van onze Duroc varkens die gekweekt worden op de kleinschalige boerderij van boer Geert in Aarsele waar de varkens nog gewoon buiten kunnen wroeten in de modder. In de stallen lopen ze op een ondergrond van vlas. Echte luxevarkens dus en dat proef je op je bord.

Duroc

Oorsprong

Het Duroc-varken is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. In de 19de eeuw werd het ras in onze contreien geïntroduceerd. Sindsdien wordt het hier gekweekt omwille van zijn sappige, malse vlees. De Duroc-varkens die we aanbieden zijn afkomstig van onze West-Vlaamse boeren.

Kenmerken

Duroc-varkens zijn rood- tot bruinachtig van kleur. Ze worden gekenmerkt door hun typische hangende oren en zijn echte buitenvarkens. Ze zijn rustig qua karakter maar vrij robuust en gespierd qua bouw. Door hun natuurlijke weerstand tegen ziektes zijn Duroc-varkens zeer geschikt om buiten te kweken.

Smaak

Duroc-varkensvlees is lekker mals. Het vlees vertoont een lichte vetmarmering tussen het sappige spierweefsel. De unieke smaak en malsheid zijn te danken aan de eigenschappen van het Duroc-varkensras en aan het speciale dieet dat de varkens dagelijks krijgen.

Anderen kochten ook

Slide