Onze favoriete blonde françaises: Blonde d'Aquitaine

Onze favoriete blonde françaises: Blonde d'Aquitaine
jonge Blonde d'aquitaine

Onze franse blondines werden voor het eerst officieel erkent in 1963 in, ra ra ra, Aquitanië. Het is dus nog een vrij jong ras. Deze koeien zijn een combinatie van de verschillende rassen die toen aanwezig waren in Aquitanië, namelijk de Garonne, de Quercy en de Blonde van de Pyreneeën, deze combinatie gekruist met Limousin en Charolais zorgde voor het onstaan van onze Blonde d’Aquitaine. 

 

Onze blondjes zijn rustige koeien, maar de moeders zijn wel steeds beschermend tegenover hun kalfjes. Echte moedertjes ☺️

Blonde d’Aquitainen kunnen gemakkelijk afkalven. De blonde kalveren zijn klein in verhouding tot andere vleestypische rassen, wel blijven deze koeien doorgroeien tot de leeftijd van 5 tot 6 jaar. 

Qua voeding hebben zij niet veel nodig, ze komen gemakkelijk toe met een sober ratsoen. Deze eigenschap samen met het eenvoudig afkalven en onze goede moedertjes binnen dit ras zijn zij eenvoudig in te zetten voor het begrazen van natuurgebieden.

De gouden koeien van de wei dankzij hun kleur en smaak.   

Je kan de koeien herkennen aan hun tarwekleurige vacht met lange hoorns zonder zwarte uiteinden. Rond hun ogen, muil, dijen en buik  vind je lichtere kleuren.

Hun lichaamsbouw is lang en elegant, maar ook zeer gespierd. Blonde d’Aquitaine is een relatief zwaar koeienras. De vrouwtjes wegen al snel 1100 kg en de mannetjes 1500 kg. 

Het vlees van deze koeien is uitermate smaakvol. Het is mooi gemarmerd door de beperkte hoeveelheid vet die mooi verpreid is over het vlees, wat het vlees ook mager maakt. Het is kwalitatief vlees, zeer fijn van draad en met een malse structuur. 

Komt het water je al in de mond? Bestel dan snel jouw deeltje van onze blondine hier! Of nog geen idee hoe je dit lekker stukje vlees het best kunt bereiden? Bekijk dan ons recept

Omdat wij met verse producten werken is niet elk ras steeds beschikbaar, ontdek hier ons aanbod rundsvlees op vandaag.

Ook interessant

Toon alle berichten
Slide