Dominque zorgt al jaren voor onze koeien.

Omschrijving

Onze rundsboer Dominique, een vaste waarde binnen ons verhaal. Al van bij de start werkt hij samen met Couvert. Zijn koeien leiden een goed leven en hij ziet erop toe dat ze voldoen aan onze kwaliteitseisen. Bovendien brengt Dominique de andere boeren van tijd tot tijd een bezoek om na te gaan of ze goed worden verzorgd en of de dieren voldoende kunnen grazen. 

Black Angus

Oorsprong

Het Aberdeen (Black) Angus koeienras is oorspronkelijk afkomstig uit Schotland. Onze Black Angus runderen zijn meestal afkomstig van onze boeren uit de Ardennen. Op de Ardense hoogstes grazen ze hun leven lang in hun natuurlijke habitat. 

Kenmerken

Het Aberdeen Angus wordt gekenmerkt door zijn forse bouw en wordt ook wel het Black Angus genoemd. Het dankt deze naam aan de donkere kleur van z'n vacht. 

Smaak

Het vlees van de Black Angus is lichtjes vetdooraderd en heeft een unieke notensmaak dankzij de lange graastijd. 

Brasrund

Oorsprong

Onze brasrunderen of Belgisch witblauw koeien zijn - de naam zegt het zelf - Belgisch van oorsprong en komen allemaal van onze boeren uit West-Vlaanderen. Deze vrouwelijke runderen worden op de boederij met zorg en volgens de regels van de kunst gekweekt. 

Kenmerken

Het brasrund dankt zijn naam aan een welbepaald onderdeel van z'n dieet: het bras. Bras is het bezinksel van het brouwprocédé. Bras staat bekend als een zeer eiwitrijke, voedzame stof en wordt om deze eigenschappen gebruikt om veevoeder te verrijken. Het bras zorgt voor een gezonde spieropbouw en mager vlees. 

Smaak

Hoewel het vlees van onze brasrunderen zeer mager is, heeft het toch een malse textuur en een volle smaak. Dit heeft niet enkel te maken met de manier van kweken en de zorgvuldige selectie van onze dieren, ook de manier van slachten draagt hiertoe bij. Onze dieren ervaren voor het slachten geen stress. Enerzijds uit respect voor het dier, anderzijds omwille van de smaak. Nadien wordt het vlees ook langzaam gerijpt. Dit essentieel voor de malsheid en de smaak. 

 

 

Onze andere boeren

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert zorgt zodanig goed voor zijn varkens dat hij ze zelfs verhaaltjes wil voorlezen

Slide