Ardeense gehele kip

De herkomst van ardeense kip:

Ardeense kip vindt zijn oorsprong in de Ardennen, een regio die zich uitstrekt over delen van België, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Het staat bekend om zijn heuvels, bossen en landelijke gemeenschappen. De kippen die gebruikt worden voor Ardeense kip kunnen afkomstig zijn van lokale boerderijen in deze regio.

Waar smaakt ardeense kip naar?

Ardeense kip staat bekend om zijn rijke en hartige smaak, die wordt versterkt door de specifieke kruiden en specerijen die worden gebruikt bij de bereiding. De smaak is vaak kruidig, rokerig en een beetje zoetig, dankzij de marinade of de rub die op de kip wordt aangebracht.

Hoe bereid je ardeense kip voor?

Ardeense kip wordt vaak gegrild, gebakken of gerookt om de karakteristieke smaken naar voren te brengen. Het vlees kan eerst gemarineerd worden in een mengsel van kruiden, specerijen, knoflook en soms bier of wijn om de smaken te versterken. Vervolgens wordt het vlees langzaam gegaard tot het sappig en mals is. Het kan geserveerd worden met bijgerechten zoals aardappelen, groenten of salade.

Een leuk feitje over Ardeense kip is dat de traditionele bereidingswijze vaak gebruikmaakt van lokale ingrediënten en kruiden die kenmerkend zijn voor de Ardennenregio. Dit omvat onder andere het gebruik van Ardense ham, een gerookte ham die wordt geproduceerd in de Ardennen, samen met lokale kruiden en specerijen zoals tijm, rozemarijn en laurier. Deze combinatie van lokale smaken geeft Ardeense kip zijn unieke en heerlijke karakter.

Voedingsinformatie:

De voedingswaarde van Ardeense kip kan variëren afhankelijk van de specifieke bereidingsmethode en ingrediënten die worden gebruikt. Over het algemeen is kip een goede bron van eiwitten en bevat het ook essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, zink, vitamine B6 en B12. Echter, afhankelijk van de marinade of saus die wordt toegevoegd, kan het ook variëren in vet- en natriumgehalte. 

Graag een recept uitproberen met onze kip? Dat kan! klik hier.

Producten met Ardeense gehele kip

Slide