Koop een kip

Ardeense hoevekip

Heerlijk pakket met 3 hele kippen en 5 soorten versneden stukken kip. Of als je liever heerlijk puur blijft kies je hier voor hele kippen.
57% verkocht
Op 100% verdelen we.
Verwachte levering op 31/05 of 01/06
Kip trio + delicatessen

Inhoud

9.5 kg

Omschrijving

Bij dit pakket reserveer je een deel kippen dat iets minder verwerkt zal worden. We kiezen er bij de Ardeense hoevekip ook bewust voor om de in ons atelier versneden delen onverwerkt te laten dus zodat je ten volle kan genieten van de pure nobele smaak.

In ons vlees zitten geen additieven zoals water, eiwitten, gluten, etc. dus al het vlees is puur natuur gekweekt met respect voor het dier en een eerlijke prijs voor de lokale boer. De kippen lopen buiten en wanneer ze geen wormen uit de grond pikken, krijgen ze lokaal gekweekte granen gemengd met lijnolie om gezonde vetten in het vlees te kweken. Door deze trage, natuurlijke manier van kweken heeft de Ardense hoevekip die wij aanbieden een smaak die niet te vergelijken valt met gewone kip.

Ardeense hoevekip

Oorsprong

Onze Ardeense hoevekippen zijn afkomstig van een aantal kleine boerderijen uit de buurt van Bertrix in de Waalse Ardennen. De kippen kunnen buiten lopen en worden op een 100% natuurlijke manier gekweekt. De dieren worden geslacht in een klein familiaal slachthuis dicht bij de boerderij alvorens ze artisanaal versneden worden in ons atelier.

Kenmerken

Voor de Ardeense hoevekip hebben wij gekozen voor het authentieke Hubbard-ras. Dit is een langzaam groeiend kippenras met een roodachtig wit verenkleed en een witte huid. 

Smaak

Dankzij de vrije buitenloop, de tragere groei en de 100% natuurlijke voeding heeft deze kip een unieke smaak die niet te vergelijken valt met plofkippen uit de supermarkt. 

Allergenen
geen

Anderen kochten ook

Slide