Hoeveslagerij Jo Ferdinande

Omschrijving

Na de slachting, gaan de karkassen richting onze eigen huisatelier, hoeveslagerij Jo Ferdinande. Jo is er al bij sinds het prille begin. De allereerste koe die we in 2014 verdeelden, werd toen ook al versneden door Jo.

Jo werkt vanuit zijn eigen atelier in Wingene. Na enkele tewerkstellingen als slager bij verschillende supermarktketens, was Jo uit op iets nieuws. Hij leerde in die supermarkten vooral hoe het niet moest. Er werd veel te onstuimig omgesprongen met vlees. Toen wij Jo benaderden met de vraag of hij deel wou uitmaken van ons verhaal, was er geen enkele twijfel. 

Jo houdt rekening met zo veel mogelijk verzoekjes, rekening houdend met het feit dat het volledige dier van kop tot staart verdeeld moet worden. Wil je liever gehakt ipv steak, onversneden kippen, geen kruiden in het vlees of heb je misschien een verzoekje over de verpakking? Plaats het in het opmerkingsveld en Jo doet zijn uiterste best om het voor jou in orde te brengen. 

Ferdinande Jo
Predikherenstraat 21
8750 Wingene
BTW: BE-0668.427.592

Onze andere helden

Boer Dominique

Boer Dominique

Dominique is de boer die al het langst deel uitmaakt van Couvert. Hij is de boerenstiel aangeleerd van vader op zoon. Zijn pa leerde hem om de koeien goed te 'soigneren', want dat zorgt ook voor een beter eindproduct. Op zijn weides vind je Belgisch Witblauw terug, die hij als bijnaam zijn 'brasrunderen' geeft. Hij doet ook de opvolging van de andere boerderijen om na te gaan of de dieren wel goed verzorgd worden.

Boer Jo en Deborah

Boer Jo en Deborah

Boer Jo is samen met zijn vrouwtje Deborah in het bezit van een mooie schapenboerderij in Oostkamp. Ze hebben allebei een hart voor dieren en runnen de boerderij met z'n tweetjes. De Belgische graslammeren kunnen lekker ouderwets buiten grazen in kuddes van ongeveer twintig schapen.

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert zorgt zodanig goed voor zijn varkens dat hij ze zelfs verhaaltjes wil voorlezen

Visboer Tom

Visboer Tom

Voor de versnijding van onze heerlijke Noordzeevis, hebben we visboer Tom onder de armen genomen. We grappen soms wel eens dat Tom in het water is geboren. Onze wandelende visencyclopedie is sinds 2023 een vaste partner van Couvert.

De bemanning van de Z548 (De Flamingo)

De bemanning van de Z548 (De Flamingo)

Wij werken voor het delen van vis altijd samen met dezelfde vissersboot, de Flamingo Z548. Vanuit Zeebrugge vaart deze boot uit en gaat op zoek naar lekkere verse vis. Hiervoor varen ze niet tot aan de verste oceaan, maar beperken ze zich tot het visaanbod in de Noordzee. Na enkele dagen gaat de vangst naar de visveiling, waar wij een deeltje van opkopen om te verdelen.

Wij hechten heel veel waarde aan respect voor onze lokale boeren en vissers. Daarom kopen wij elke week voor elke verdeling een deel van de visvangst van de Flamingo Z548 aan een vaste prijs. Zo is de visser zeker van een correcte prijs zonder schommelingen en krijgen wij de beste kwaliteit van deze boot. 

Boer Jo en Sofie

Boer Jo en Sofie

Zelden een boer en boerin gezien met zoveel liefde voor hun ras als Jo en Sofie uit Deinze. Omdat er rond hun boerderij veel gras te vinden is, gingen ze op zoek naar een ras dat goed overweg kan met grote weides. Zo kwamen ze uit bij de Maine Anjou. Een grote koe die je kan herkennen aan het hartje op haar kop.

Boer Filip

Boer Filip

In 2007 liet Filip enkele 100% raszuivere Wagyu embryo's overkomen uit Japan. Door middel van kunstmatige inseminatie slaagde hij erin om Japanse topkwaliteit naar Merchtem te brengen. Na jaren van investeren is boer Filip nu ook zeker dat er een constante kwaliteit gegarandeerd kan worden. Ondertussen is zijn kudde voldoende ontwikkeld om het vlees aan te kunnen bieden voor consumentengebruik. 

Onze boeren

Onze boeren

Bij Couvert werken we nauw samen met lokale kippenboeren.

We vinden het essentieel dat onze dieren onder optimale welzijnsomstandigheden kunnen opgroeien. Gedurende een opfokperiode van 73 tot 75 dagen krijgen de kippen de beste zorg.

Daarnaast worden de Couvert kippen gevoed met geteelde granen. En hebben ze vrije toegang tot buitenruimte waar ze op natuurlijke wijze kunnen groeien. Zonder gebruik te maken van krachtvoer of andere toevoegingen om de kleur, smaak of het gewicht te beïnvloeden. Bij ons vind je puur en natuurlijk Couvert kippenvlees, zonder toegevoegde water, e-nummers, gluten of andere onnatuurlijke ingrediënten.

Boer Ive

Boer Ive

Boer Ive beheert een Black Angus boerderij in het hartje van West-Vlaanderen. Hij zette het werk van zijn vader voort en breidde het doorheen de jaren uit tot wat het vandaag geworden is. Boer Ive koos voor Black Angus omdat de dieren heel toegankelijk zijn en zelden voor problemen zorgen. 

Slide