Geert onze varkensboer

Omschrijving

Onze varkensboer Geert kweekt verschillende rassen varkens op stro. Gasconne, Hampshire, Duroc. Je kan het zo gek niet bedenken of Geert kan ons deze aanbieden. Hij selecteert met zorg zijn varkens en laat deze op stro slapen. Op die manier vervelen de varkens zich niet en kunnen heerlijk ravotten met mekaar. Dat zie je ook aan hun krulstaarten. Deze worden bij Geert niet afgeknipt. Het is ook niet nodig, want de varkens vervelen zich niet. Waardoor ze elkaars staart niet willen opeten. Dat komt omdat ze buiten kunnen wroeten, of in het stro ravotten. 

Duroc

Oorsprong

Het Duroc-varken is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. In de 19de eeuw werd het ras in onze contreien geïntroduceerd. Sindsdien wordt het hier gekweekt omwille van zijn sappige, malse vlees. De Duroc-varkens die we aanbieden zijn afkomstig van onze West-Vlaamse boeren.

Kenmerken

Duroc varkens zijn rood- tot bruinachtig van kleur, worden gekenmerkt door hun typische hangende oren en zijn echte buitenvarkens. Ze zijn rustig qua karakter maar vrij robuust en gespierd qua bouw. Door hun natuurlijke weerstand tegen ziektes zijn Duroc-varkens zeer geschikt om te kweken.

Smaak

Duroc varkensvlees is lekker mals. Het vlees vertoont een lichte vetmarmering tussen het sappige spierweefsel. De unieke smaak en malsheid zijn te danken aan de eigenschappen van het Duroc-varkensras en aan het speciale dieet dat de varkens dagelijks krijgen.

Onze andere boeren

Rundsboer Dominique

Rundsboer Dominique

Dominique kan je elke morgen en avond tussen zijn koeien vinden. Van kindsbeen af eigenlijk al. Hij heeft de stiel van zijn vader geleerd om de koeien goed te ' soigneren'. Want dat komt de koe en het vlees op het einde van de rit ten goede. 

Slide