Boer Ive

Omschrijving

Boer Ive is geboren in een familie met een liefde voor dieren. Zijn vader hield als hobby enkele boerderijdieren, waaronder enkele koeien. Toen Ive moest kiezen welk pad hij op zou gaan in het leven, koos hij met zijn hart. Hij wou de hobby van zijn vader verder zetten en er een leefbaar bedrijf van maken. 

Om dit te doen slagen, moest boer Ive keuzes maken. Hij was er vrij snel van overtuigd dat hij de focus wou leggen op koeien, maar de keuze in ras was iets moeilijker. Na veel wikken en wegen, kwam hij erop uit dat Black Angus het ideale runderras zou zijn. 

Nu zijn we bijna 30 jaar verder en boer Ive kweekt nog steeds met heel veel trots Black Angus runderen. De passie is zelfs nog meer gegroeid. Hij denkt nog niet meteen aan stoppen en hoopt nog lang met Couvert samen te kunnen werken. 

Black Angus

Oorsprong

Het Aberdeen (Black) Angus koeienras is oorspronkelijk afkomstig uit Schotland. Onze Black Angus runderen zijn meestal afkomstig van onze boeren uit de Ardennen. Op de Ardense hoogtes grazen ze hun leven lang in hun natuurlijke habitat. 

Kenmerken

Het Black Angus-runderras staat bekend om zijn robuuste bouw, diepzwarte kleur en uitstekende vleeskwaliteit. Met een geschiedenis die teruggaat tot Schotland, is de Angus een veelgeprezen runderras vanwege zijn sappige en smaakvolle vlees, dat van nature gemarmerd is met fijne vetaders.

Soms is er een boer die bij ons zal werken met een kruising met een ander ras maar dan blijft er wel gewaakt worden over de inherente kwaliteiten van het Angus-rund, zoals de voortreffelijke vleeskwaliteit en robuuste bouw.
 

Smaak

Het vlees van de Black Angus is lichtjes vetdooraderd en heeft een unieke notensmaak dankzij de lange graastijd. 

Allergenen : 
Klik op bovenstaande link voor meer info

Onze andere helden

Hoeveslagerij Jo Ferdinande

Hoeveslagerij Jo Ferdinande

Jo werkt vanuit zijn eigen atelier in Wingene. Na enkele tewerkstellingen als slager in verschillende supermarktketens, was het tijd voor iets nieuws. In 2014 stemde hij in met het verhaal van Couvert. Jo zorgt voor de versnijding en vacuüm verpakking van alle pakketten. Rund, varken, kip of lam, geen uitdaging is hem te veel.

Boer Dominique

Boer Dominique

Dominique is de boer die al het langst deel uitmaakt van Couvert. Hij is de boerenstiel aangeleerd van vader op zoon. Zijn pa leerde hem om de koeien goed te 'soigneren', want dat zorgt ook voor een beter eindproduct. Op zijn weides vind je Belgisch Witblauw terug, die hij als bijnaam zijn 'brasrunderen' geeft. Hij doet ook de opvolging van de andere boerderijen om na te gaan of de dieren wel goed verzorgd worden.

Boer Jo en Deborah

Boer Jo en Deborah

Boer Jo is samen met zijn vrouwtje Deborah in het bezit van een mooie schapenboerderij in Oostkamp. Ze hebben allebei een hart voor dieren en runnen de boerderij met z'n tweetjes. De Belgische graslammeren kunnen lekker ouderwets buiten grazen in kuddes van ongeveer twintig schapen.

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert zorgt zodanig goed voor zijn varkens dat hij ze zelfs verhaaltjes wil voorlezen

Visboer Tom

Visboer Tom

Voor de versnijding van onze heerlijke Noordzeevis, hebben we visboer Tom onder de armen genomen. We grappen soms wel eens dat Tom in het water is geboren. Onze wandelende visencyclopedie is sinds 2023 een vaste partner van Couvert.

De bemanning van de Z548 (De Flamingo)

De bemanning van de Z548 (De Flamingo)

Wij werken voor het delen van vis altijd samen met dezelfde vissersboot, de Flamingo Z548. Vanuit Zeebrugge vaart deze boot uit en gaat op zoek naar lekkere verse vis. Hiervoor varen ze niet tot aan de verste oceaan, maar beperken ze zich tot het visaanbod in de Noordzee. Na enkele dagen gaat de vangst naar de visveiling, waar wij een deeltje van opkopen om te verdelen.

Wij hechten heel veel waarde aan respect voor onze lokale boeren en vissers. Daarom kopen wij elke week voor elke verdeling een deel van de visvangst van de Flamingo Z548 aan een vaste prijs. Zo is de visser zeker van een correcte prijs zonder schommelingen en krijgen wij de beste kwaliteit van deze boot. 

Boer Jo en Sofie

Boer Jo en Sofie

Zelden een boer en boerin gezien met zoveel liefde voor hun ras als Jo en Sofie uit Deinze. Omdat er rond hun boerderij veel gras te vinden is, gingen ze op zoek naar een ras dat goed overweg kan met grote weides. Zo kwamen ze uit bij de Maine Anjou. Een grote koe die je kan herkennen aan het hartje op haar kop.

Boer Filip

Boer Filip

In 2007 liet Filip enkele 100% raszuivere Wagyu embryo's overkomen uit Japan. Door middel van kunstmatige inseminatie slaagde hij erin om Japanse topkwaliteit naar Merchtem te brengen. Na jaren van investeren is boer Filip nu ook zeker dat er een constante kwaliteit gegarandeerd kan worden. Ondertussen is zijn kudde voldoende ontwikkeld om het vlees aan te kunnen bieden voor consumentengebruik. 

Onze boeren

Onze boeren

Bij Couvert werken we nauw samen met lokale kippenboeren.

We vinden het essentieel dat onze dieren onder optimale welzijnsomstandigheden kunnen opgroeien. Gedurende een opfokperiode van 73 tot 75 dagen krijgen de kippen de beste zorg.

Daarnaast worden de Couvert kippen gevoed met geteelde granen. En hebben ze vrije toegang tot buitenruimte waar ze op natuurlijke wijze kunnen groeien. Zonder gebruik te maken van krachtvoer of andere toevoegingen om de kleur, smaak of het gewicht te beïnvloeden. Bij ons vind je puur en natuurlijk Couvert kippenvlees, zonder toegevoegde water, e-nummers, gluten of andere onnatuurlijke ingrediënten.

Slide