Dit is onze schapenboer die met zijn vrouwtje met veel liefde zorgt voor de schaapjes die wij dan later kunnen verdelen.

Omschrijving

Jo en zijn vrouw zijn eigenlijk zot van schapen... jaja ze liggen zelfs op een schapenvelletje voor de kachel samen met hun viervoeters. 

Belgisch Graslam

Oorsprong

Wij hanteren de naam Belgisch Graslam als verzamelnaam voor verschillende rassen die bij ons gekweekt worden, zoals het Bleu du Maine, de Ardeense Voskop of de Houtlanders.

 

Kenmerken

Onze lammeren worden 11 maanden op een rustige manier gekweekt. Pas dan komen ze in aanmerking voor verdeling. Lamsvlees staat soms bekend als een seizoensgebonden product. Maar omdat wij samenwerken met verschillende lokale boeren die in diverse periodes hun lammeren aanhouden, kunnen wij het gehele jaar door Belgisch lamsvlees aanbieden. 

Smaak

De rassen die wij aanbieden worden specifiek gekweekt voor de kwaliteit van het vlees en dus niet voor het rendement. Hierdoor proef je echt het verschil met lamsvlees dat voor de grote afzetmarkt gekweekt wordt. Het vlees in je pakket wordt niet gemanipuleerd met bewaarmiddelen, e-nummers of andere additieven. Gewoon puur natuur en top qua smaak, zoals het hoort. 

Onze andere helden

Rundsboer Dominique

Rundsboer Dominique

Dominique kan je elke morgen en avond tussen zijn koeien vinden. Van kindsbeen af eigenlijk al. Hij heeft de stiel van zijn vader geleerd om de koeien goed te ' soigneren'. Want dat komt de koe en het vlees op het einde van de rit ten goede. 

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert zorgt zodanig goed voor zijn varkens dat hij ze zelfs verhaaltjes wil voorlezen

Tom, visboer in graat en nieren

Tom, visboer in graat en nieren

Voor de versnijding van onze vis hebben een echte vakman onder de arm genomen. 

De Flamingo

De Flamingo

Wij werken voor dit verhaal samen met dezelfde vissersboot, de Flamingo Z458. Vanuit Zeebrugge vaart deze boot uit en gaat op zoek naar lekkere verse vis. Hiervoor varen ze niet tot aan de verste oceaan, maar beperken ze zich tot het visaanbod in de Noordzee. Na enkele dagen gaat de vangst naar de visveiling. 

Wij hechten heel veel waarde aan respect voor onze lokale boeren en vissers. Daarom kopen wij elke week voor elke verdeling een deel van de visvangst van de Flamingo Z458 aan een vaste prijs. Zo is de visser zeker van een correcte prijs zonder schommelingen en krijgen wij de beste kwaliteit van deze boot. 

Jo en Sofie en de liefde

Jo en Sofie en de liefde

Zelden een liefde voor een bepaald ras zo mooi gevoeld als bij Jo en Sofie. Omdat er rond de boerderij veel gras te vinden was, gingen ze op zoek naar een ras dat goed overweg kan met al dat gras. Ze kwamen uit bij de Maine Anjou. 

Slide