Boer Filip

Omschrijving

Filip was zo'n grote 15 jaar geleden wat uitgekeken op de veel voorkomende Europese runderrassen. De concurrentie was enorm en hij besloot om het over een andere boeg te gooien. Hij liet in 2007 enkele 100% raszuivere Wagyu-embryo's naar België komen. Een grote investering, maar een slimme zet, want hij is de enige boer in België met een 100% raszuivere Wagyukudde.

Van oudsher was dit vee, door zijn uitmuntende kwaliteit en de eraan verbonden exclusieve prijs, enkel bestemd voor de keizerlijke familie. Maar ook nu nog wordt de markt ervan nauwlettend beschermd.

Kenners en topkoks spreken in de overtreffende trap over dit exclusieve product. Ze spreken over  “Het kaviaar van het rundvlees”!

Op de boerderij wordt bovendien alles in het werk gesteld om de genetica nog meer tot zijn recht te laten komen. De dieren worden zonder stress gefokt, en krijgen een nauwkeurig geselecteerd dieet voorgeschoteld. 

Het resultaat van deze jarenlange inspanningen is een constante en hoge kwaliteit van dit exclusief product dat op een zeer authentieke en duurzame manier wordt bekomen.

Dit alles geeft een top product dat uniek is in België!

Onze andere helden

Hoeveslagerij Jo Ferdinande

Hoeveslagerij Jo Ferdinande

Jo werkt vanuit zijn eigen atelier in Wingene. Na enkele tewerkstellingen als slager in verschillende supermarktketens, was het tijd voor iets nieuws. In 2014 stemde hij in met het verhaal van Couvert. Jo zorgt voor de versnijding en vacuüm verpakking van alle pakketten. Rund, varken, kip of lam, geen uitdaging is hem te veel.

Boer Dominique

Boer Dominique

Dominique is de boer die al het langst deel uitmaakt van Couvert. Hij is de boerenstiel aangeleerd van vader op zoon. Zijn pa leerde hem om de koeien goed te 'soigneren', want dat zorgt ook voor een beter eindproduct. Op zijn weides vind je Belgisch Witblauw terug, die hij als bijnaam zijn 'brasrunderen' geeft. Hij doet ook de opvolging van de andere boerderijen om na te gaan of de dieren wel goed verzorgd worden.

Boer Jo en Deborah

Boer Jo en Deborah

Boer Jo is samen met zijn vrouwtje Deborah in het bezit van een mooie schapenboerderij in Oostkamp. Ze hebben allebei een hart voor dieren en runnen de boerderij met z'n tweetjes. De Belgische graslammeren kunnen lekker ouderwets buiten grazen in kuddes van ongeveer twintig schapen.

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert zorgt zodanig goed voor zijn varkens dat hij ze zelfs verhaaltjes wil voorlezen

Visboer Tom

Visboer Tom

Voor de versnijding van onze heerlijke Noordzeevis, hebben we visboer Tom onder de armen genomen. We grappen soms wel eens dat Tom in het water is geboren. Onze wandelende visencyclopedie is sinds 2023 een vaste partner van Couvert.

De bemanning van de Z548 (De Flamingo)

De bemanning van de Z548 (De Flamingo)

Wij werken voor het delen van vis altijd samen met dezelfde vissersboot, de Flamingo Z548. Vanuit Zeebrugge vaart deze boot uit en gaat op zoek naar lekkere verse vis. Hiervoor varen ze niet tot aan de verste oceaan, maar beperken ze zich tot het visaanbod in de Noordzee. Na enkele dagen gaat de vangst naar de visveiling, waar wij een deeltje van opkopen om te verdelen.

Wij hechten heel veel waarde aan respect voor onze lokale boeren en vissers. Daarom kopen wij elke week voor elke verdeling een deel van de visvangst van de Flamingo Z548 aan een vaste prijs. Zo is de visser zeker van een correcte prijs zonder schommelingen en krijgen wij de beste kwaliteit van deze boot. 

Boer Jo en Sofie

Boer Jo en Sofie

Zelden een boer en boerin gezien met zoveel liefde voor hun ras als Jo en Sofie uit Deinze. Omdat er rond hun boerderij veel gras te vinden is, gingen ze op zoek naar een ras dat goed overweg kan met grote weides. Zo kwamen ze uit bij de Maine Anjou. Een grote koe die je kan herkennen aan het hartje op haar kop.

Onze boeren

Onze boeren

Bij Couvert werken we nauw samen met lokale kippenboeren.

We vinden het essentieel dat onze dieren onder optimale welzijnsomstandigheden kunnen opgroeien. Gedurende een opfokperiode van 73 tot 75 dagen krijgen de kippen de beste zorg.

Daarnaast worden de Couvert kippen gevoed met geteelde granen. En hebben ze vrije toegang tot buitenruimte waar ze op natuurlijke wijze kunnen groeien. Zonder gebruik te maken van krachtvoer of andere toevoegingen om de kleur, smaak of het gewicht te beïnvloeden. Bij ons vind je puur en natuurlijk Couvert kippenvlees, zonder toegevoegde water, e-nummers, gluten of andere onnatuurlijke ingrediënten.

Boer Ive

Boer Ive

Boer Ive beheert een Black Angus boerderij in het hartje van West-Vlaanderen. Hij zette het werk van zijn vader voort en breidde het doorheen de jaren uit tot wat het vandaag geworden is. Boer Ive koos voor Black Angus omdat de dieren heel toegankelijk zijn en zelden voor problemen zorgen. 

Slide