Een eeuwenoude traditie in een hedendaags jasje.

Couvert werkt volgens een authentieke traditie waarbij families samen een koe kochten bij hun lokale boer. Het dier, dat een leven lang had gegraasd in de wei, werd zorgvuldig uitgekozen en op zijn geheel verdeeld over alle gezinnen. De boer kreeg een eerlijke prijs voor zijn koe en niks ging verloren.

Geen verspilling, geen dierenleed

Couvert werd in 2013 in het leven geroepen onder de naam Deel een koe met als doel om die oude gewoonte nieuw leven in te blazen op een hedendaagse manier. Omdat 30% van het aangeboden vlees doorgaans onverkocht in de afvalcontainer verdwijnt (met alle gevolgen voor dier, boer en consument) richtten ze een online deelplatform op dat mensen bijeen brengt om samen te kiezen voor dieren van lokale boeren. De korte keten, maar dan anders georganiseerd om verspilling en onnodig dierenleed te vermijden.

“Dankzij onze nauwe contacten met lokale boeren kunnen we met Couvert een duurzaam culinair verhaal brengen.”

Crowdbutchering

David legde de eerste stenen voor hun crowdbutcheringplatform in Oost-Vlaanderen, maar door het groeiende succes werd deze bijzondere manier van verdelen via de korte keten verder uitgebouwd over de provinciegrenzen heen. En werden Deel een Koe, Koop een Kip, Deel een Schaap, Deel een Varken samengebracht onder de smakelijke naam Couvert. De pakketten werden iets flexibeler gemaakt, maar het principe van deelnemen (en soms eventjes geduld hebben) bleef heilig.

“Met een goed gevoel kunnen genieten van een heerlijk stukje vlees. Daar draait het om.”

Jo, onze trouwe slager

Bij Couvert zweren we bij transparantie. Je kan kennis maken met de boeren waarme we samen werken. En wie dat wil, kan zelfs de dieren een bezoekje brengen. Telkens als een dier volledig verkocht is, wordt het naar onze vaste slachtplaats gebracht, waar het nog rustig de tijd krijgt om te wennen aan de nieuwe omgeving. Vervolgens wordt het stressloos en pijnloos geslacht. Het vlees wordt gerijpt en artisanaal versneden door Jo, onze trouwe slager. Hij voorziet de pakketten ook persoonlijk van een briefje met alle gegevens, zodat jij perfect weet wat je eet. 

Couvert is een kwaliteitslabel. Onze dieren krijgen tijd om te grazen en het vlees is onbehandeld en puur van smaak. 

Perfect bewaarde smaak

Onze pakketten worden verdeeld, meteen vacuüm verpakt en met een gekoeld transport bij elke besteller afgeleverd. Het is niet enkel een efficiënte manier van leveren, het zorgt er ook voor dat de smaak perfect bewaard blijft. Van smaak en textuur gaat bij het invriezen bovendien helemaal niks verloren. Het vlees bevat geen additieven of toegevoegd water. Laat onze pakketten rustig ontdooien bij kamertemperatuur of leg het een uurtje in de verpakking in lauw water en geniet van de pure smaak van nostalgisch vlees. 

Bestel hier

Ons verhaal is uniek en dat proef je

Door in elke stap van het proces rekening te houden met onze kwaliteit kunnen we je een unieke ervaring aanbieden. 

Onze lokale helden selecteren de dieren

Onze lokale helden selecteren de dieren

De dieren waarvoor je bij Couvert kan intekenen worden vooraf door onze boeren geselecteerd en via ons aangeboden. Hierbij wordt er strikt toegezien op kwaliteit en duurzaamheid. Elk dier waarvoor je kan kiezen, wordt op een respectvolle, natuurlijke manier gekweekt. Het krijgt voldoende graastijd, vrije uitloop en kwaliteitsvoer. Dat zal je smaken, beloofd!

Jij bestelt een pakket via ons deelplatform

Jij bestelt een pakket via ons deelplatform

Maak je keuze uit de diverse dieren en pakketten. Teken je in voor een bepaald dier? Dan wordt je geduld mogelijks nog even op de proef gesteld. Want pas als het dier volledig verkocht is, wordt het (pijnloos) geslacht. Zo ben je zeker dat er geen onnodig dierenleed mee gepaard gaat.

Wij verdelen ambachtelijk zonder verspilling

Wij verdelen ambachtelijk zonder verspilling

Nadat het dier is geslacht, wordt het vlees ambachtelijk versneden door Jo, onze huisslager. Het vlees krijgt de nodige tijd om te rijpen en op smaak te komen. Jo zorgt er ook voor dat alles gelijk wordt verdeeld over alle pakketten en dat er niks verloren gaat. Jo voorziet elk pakket ook van een attent kaartje met alle info over je pakket en het dier. 

We verdelen alle pakketten, smakelijk!

We verdelen alle pakketten, smakelijk!

Alle pakketten worden vacuüm verpakt en klaargemaakt voor levering. Alles wordt in één keer gekoeld thuisgeleverd in België, Nederland en Luxemburg. Onze pakketten bevatten enkel puur, natuurlijk vlees zonder additieven of water. Onze pakketten kunnen zonder problemen diepgevroren en rustig ontdooid worden zonder enig verlies van smaak of textuur. Geniet ervan!

Onze boeren

Maak kennis met onze boeren

Rundsboer Dominique

Rundsboer Dominique

Dominique kan je elke morgen en avond tussen zijn koeien vinden. Van kindsbeen af eigenlijk al. Hij heeft de stiel van zijn vader geleerd om de koeien goed te ' soigneren'. Want dat komt de koe en het vlees op het einde van de rit ten goede. 

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert zorgt zodanig goed voor zijn varkens dat hij ze zelfs verhaaltjes wil voorlezen

Tom, visboer in graat en nieren

Tom, visboer in graat en nieren

Voor de versnijding van onze vis hebben een echte vakman onder de arm genomen. 

De Flamingo

De Flamingo

Wij werken voor dit verhaal samen met dezelfde vissersboot, de Flamingo Z548. Vanuit Zeebrugge vaart deze boot uit en gaat op zoek naar lekkere verse vis. Hiervoor varen ze niet tot aan de verste oceaan, maar beperken ze zich tot het visaanbod in de Noordzee. Na enkele dagen gaat de vangst naar de visveiling. 

Wij hechten heel veel waarde aan respect voor onze lokale boeren en vissers. Daarom kopen wij elke week voor elke verdeling een deel van de visvangst van de Flamingo Z548 aan een vaste prijs. Zo is de visser zeker van een correcte prijs zonder schommelingen en krijgen wij de beste kwaliteit van deze boot. 

Jo en Sofie en de liefde

Jo en Sofie en de liefde

Zelden een liefde voor een bepaald ras zo mooi gevoeld als bij Jo en Sofie. Omdat er rond de boerderij veel gras te vinden was, gingen ze op zoek naar een ras dat goed overweg kan met al dat gras. Ze kwamen uit bij de Maine Anjou. 

Filip Meysmans

Filip Meysmans

In 2007 liet Filip enkele 100% raszuivere Wagyu embryo's overkomen uit Japan. Door middel van kunstmatige inseminatie slaagde hij erin om Japanse topkwaliteit naar België te brengen. Na jaren van investeren is boer Filip nu ook zeker dat er een constante kwaliteit gegarandeerd kan worden. Ondertussen is zijn kudde voldoende ontwikkeld om het vlees aan te kunnen bieden voor consumentengebruik. 

Hoeveslagerij Ferdinande

Je koopt via Hoeveslagerij Ferdinande JO

Slide