Entrecôte

Wat voor vlees is de Entrecôte?

Een entrecote is een hoogwaardig stuk rundvlees dat afkomstig is uit de dunne lende van een rund. Het is een mals en sappig stuk vlees, met een karakteristieke marmering van vet die bijdraagt aan de smaak en textuur ervan. Entrecote staat bekend om zijn rijke smaak en wordt vaak gegrild of gebakken om de sappigheid en de natuurlijke smaak te behouden. Het wordt beschouwd als een van de meest smaakvolle en populaire stukken vlees voor liefhebbers van rundvlees.

Wat is de smaak van de Entrecote?

Entrecote staat bekend om zijn sappige en intense smaak, met een rijke vleesachtige aroma en een subtiele marmering van vet die zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. Het vlees heeft een stevige textuur en een uitgesproken rundvleessmaak.

De herkomst van de Entrecote

Entrecote is afkomstig van rundvlees, specifiek van de rib- of lendewervels van het rund. Runderen worden wereldwijd gefokt voor vleesproductie, maar bekende regio's voor hoogwaardige entrecote zijn onder andere de Verenigde Staten, Argentinië, Frankrijk en Australië.

Bereiding van de Entrecote

Entrecote wordt het best bereid door het vlees op hoge temperatuur kort te grillen, bakken of roosteren. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant mooi bruin wordt terwijl de binnenkant sappig blijft. Voor extra smaak kan de entrecote vooraf gemarineerd worden met kruiden, knoflook en olijfolie. Belangrijk is om het vlees na bereiding enkele minuten te laten rusten, zodat de sappen zich gelijkmatig verdelen en het vlees malser wordt.

Voedingsinformatie over Entrecote

Entrecote is een goede bron van eiwitten, ijzer, zink en vitamine B12. Het bevat echter ook vet, voornamelijk verzadigd vet. 

Graag een recept uitproberen met ons Couvert-koe vlees? Dat kan! Klik hier.

Producten met Entrecôte

Slide