Rumsteak

Wat is een rumsteak?

Een rumsteak, ook wel bekend als een flanksteak, is een mager en vezelrijk stuk rundvlees dat afkomstig is van de buik van het rund. Het staat bekend om zijn stevige textuur en intense smaak.

Van waar komt het vandaan?

De rumsteak komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, waar het een populair stuk vlees is in de Argentijnse en Braziliaanse keuken. Tegenwoordig wordt het wereldwijd gewaardeerd en gebruikt in verschillende culinaire tradities.

Naar wat smaakt een rumsteak?

Een rumsteak heeft een rijke en krachtige smaak, met een uitgesproken vleesachtige smaak. Het heeft ook een lichte zoetheid en een vleugje nootachtigheid. De smaak kan variëren afhankelijk van de bereidingswijze en de toegevoegde kruiden en marinades.

Hoe bereid je best een rumsteak?

Een rumsteak kan het beste worden bereid door hem snel te grillen of te bakken op een hoog vuur. Het is belangrijk om het vlees niet te lang te koken om te voorkomen dat het taai wordt. Een marinade van olie, knoflook, citroensap en kruiden zoals rozemarijn en tijm kan de smaak versterken.

Een leuk feitje over de rumsteak:

Wist je dat de rumsteak een van de meest betaalbare en veelzijdige stukken rundvlees is? Het is geliefd bij grillliefhebbers vanwege de smaak en textuur, en het wordt vaak gebruikt in gerechten zoals fajitas, stir-fries en salades.

Graag een recept uitproberen met ons Couvert-koe vlees? Dat kan! Klik hier.

Producten met Rumsteak

Slide