Couvert gaat de vismarkt op

Couvert gaat de vismarkt op

Op 1 april 2022 namen we onze klanten eens goed beet. We kondigden aan duurzame, verse vis te gaan verkopen op onze website. Daar kwamen toen heel veel positieve reacties op. Het waren er zelfs zoveel, dat we bijna niet anders konden dan de mogelijkheden daarrond te onderzoeken.

Exact 1 jaar later, op 1 april 2023, komen we met hetzelfde nieuws. Alleen is het dit keer geen mop meer. Vanaf heden kan er ook duurzame vis besteld worden op couvert.be.

Blok 4

Maar duurzame vis, hoe werkt dat dan precies?

Sommige vissers ontvangen het duurzaamheidslabel ‘Visserij Verduurzaamt’ als ze aan een reeks van voorwaarden voldoen. Die lijst is vrij lang en ingewikkeld, wat het niet altijd even simpel maakt. Maar al onze mensen doen er alles aan om die voorwaarden na te leven.

Flamingo Z458

Wij werken voortaan altijd samen met dezelfde vissersboot, de Flamingo Z458. Vanuit Zeebrugge vaart deze boot wekelijks uit en gaat op zoek naar lekkere verse vis. Hiervoor varen ze niet tot aan de verste oceaan, maar beperken ze zich tot het visaanbod in de Noordzee. Na enkele dagen rondgevaren te hebben, keert de boot terug en gaat de vangst naar de visveiling. 

Daar wordt geregistreerd hoeveel vis ze gevangen hebben. Ze krijgen dan ook een prijs die bepaald wordt door vraag en aanbod voor hun vis. Door die schommelende prijzen is het voor vele vissers krap aan het eind van de maand. 

Wij hechten heel veel waarde aan respect voor onze lokale boeren en vissers. Daarom kopen wij elke week een deel van de visvangst van de Flamingo Z458 aan een vaste prijs. Zo is de visser zeker van een correcte prijs zonder schommelingen.  

Visboer Tom

Nadat de vis de veiling gepasseerd is, wordt de vis naar Tom gebracht. Tom is een visboer in hart en nieren. Hij heeft zijn eigen atelier in Knesselare waar hij dagelijks met zijn passie bezig is: vis. Hij fileert en versnijdt de vis in porties en verpakt deze zorgvuldig in een vacuüm verpakking. Net zoals slager Jo doet met het vlees. 

Ten slotte steekt hij alles in pakketten en worden deze door middel van actief gekoeld transport tot bij de klant thuis gebracht. 

Ook interessant

Toon alle berichten
Slide