Het wolvarken, Mangalica

Het wolvarken, Mangalica

Het wollenvarken, Mangalica. Of eerder, het vetste varken ter wereld.

Het mangalicavarken is afkomstig uit Hongarije. Hier vindt er jaarlijks ook het wolvarkensfestival plaats van 6 t.e.m. 8 februari. 

Dit unieke varken ontstond halverwege de 19e eeuw uit een kruising tussen Sercische Sumadia-, Szaltonser- en Balkonyervarkens.

Het mangalicavarken is uniek en niet altijd beschikbaar, bekijk hier het volledige aanbod varkensvlees die vandaag beschikbaar is. 

mangalica

Het Mangalicavarken is behaard en heeft vaak krulletjes, vandaar het wollenvarken. Je kunt ze in 3 verschillende kleuren terugvinden. Blond, zwart en soms rossig rood van haar. Hun huid is altijd tamelijk bleek op hun buik tot zwart op de rug. 

De biggetjes kun je soms verwarren met wilde zwijnen door de strepen, maar deze vervagen naarmate ze ouder worden. 

 

De Mangalica’s zijn uitstekende moeders. Ze zijn sociaal, rustig en hebben een sociaal karakter. 

kenmerken 2

Dankzij hun unieke vacht en extreem hoge vetpercentage kunnen ze temperaturen aan tot -30°C. Waar een laagje vet niet goed voor is he!

De wolvarkens kunnen dus goed buiten verblijven, maar ze genieten ook van een droog plekje in het stro.

Antibiotica of andere toevoegingen worden bij ons niet preventief aan de varkens gevoederd, gezonde en natuurlijke voeding samen met de nodige aandacht houden deze varkens gezond.

Het Omega-3 gehalte is zo tot wel 3 keer hoger dan bij vis.

Het vlees behoord tot het lekkerste en verste ter wereld. Het is met geen enkel ander varkensvlees te vergelijken en is een exclusief product. De Mangalica’s zijn 100% raszuiver. Het is een traaggroeiend ras, met een ferme speklaag.

Het vlees is zichtbaar dooraderd met vet. Dit vet is vloeibaarder met een lager smeltpunt, maar ook meervoudig onverzadigd. Het Omega-3 gehalte is zo tot wel 3 keer hoger dan bij vis en smelt heerlijk op de tong. 

 

Liever een beetje afwisseling? Bestel een combipakket van varken en koe of van varken en kip.

Ook interessant

Toon alle berichten
Slide