Je levering met DPD Fresh

Je levering met DPD Fresh

Dynalogic

In het verleden werkten we altijd samen met koerierdienst Dynalogic. We waren en zijn nog steeds heel tevreden van hun diensten, maar moesten voor de vispakketten andere opties afwegen. Onze vis is namelijk verser dan vers, waardoor we ons verplicht voelden om over te schakelen naar actief gekoeld transport om de kwaliteit en versheid van zo'n mooi product te kunnen bewaren. Jammer genoeg was actief gekoeld transport bij Dynalogic niet mogelijk, waardoor we een andere piste moesten bewandelen. 

DPD Fresh

We deden dus enkele maanden wat 'tests' met DPD Fresh en waren positief verrast. Zo gebeurt de ophaling en levering in bestelwagens met een actief gekoelde frigocel. Ook de transitperiode in de verdeelcentra gebeurt in de juiste, gekoelde omstandigheden. Geen grote koelboxen meer, geen droogijs meer en minder plasticverbruik. Daarom hakten we de knoop door om vanaf heden enkel nog met DPD Fresh uit te leveren. 

Opgelet: dit is enkel van toepassing voor Belgische klanten. DPD levert niet in Nederland, daar is het wel nog steeds Dynalogic. 

Veranderingen

Een andere koerierdienst brengt natuurlijk enkele algemene veranderingen mee:

Je kunt niet langer kiezen om in de namiddag beleverd te worden. De optie om in de voormiddag beleverd te worden is er wel nog steeds. 

Wij houden je nog steeds op de hoogte van wanneer jouw pakket klaargemaakt wordt en welk weekend we langskomen.
Daarna krijg je nog 2 berichten van DPD zelf.

Het eerste met een melding dat je pakket in het systeem is opgenomen met daarbij een trackingcode. Uiteraard zul je pas op jouw gekozen leveringsdag de bestelwagen kunnen tracken. 

De dag van de levering krijg je van DPD nog een tweede sms als jouw pakket ingescand en ingeladen is. In dat bericht staat een tijdsslot van 1 uur waarbinnen de levering zal plaatsvinden. 

Indien er tijdens de levering iets foutloopt (er is niemand thuis, het adres werd op het laatste moment nog aangepast, de bestelwagen staat in panne,...), dan keert DPD de eerstvolgende werkdag nog eens terug. Vrijdag schuift dan op naar zaterdag en zaterdag naar maandag. Geen paniek, door de frigocel in de bestelwagen, blijven de pakketten dag en nacht optimaal gekoeld.

Ook interessant

Toon alle berichten
Slide