Wij zeggen nee tegen preventieve antibiotica

Wij zeggen nee tegen preventieve antibiotica

De Gevaren van Antibiotica in Vlees en Vis en Onze Oplossing

Bij Couvert zijn we ons meer dan bewust van de gevaren van antibioticaresistentie, een groeiend probleem dat wereldwijd zorgen baart. Recent onderzoek heeft aangetoond dat zelfs kleine hoeveelheden antibiotica in vlees en vis de kans op resistentie kunnen vergroten, vooral bij ernstige bacteriën. Dit betekent dat bacteriën resistent kunnen worden tegen de medicijnen die bedoeld zijn om ze te bestrijden, wat kan leiden tot moeilijk behandelbare infecties en verhoogde ziekte -en sterftecijfers.

Couvert doet het anders. Onze aanpak is simpel maar effectief: wij vermijden het gebruik van preventieve antibiotica volledig. Onze dieren worden grootgebracht in een natuurlijke omgeving, waar ze de tijd en ruimte krijgen om op een gezonde manier te groeien. Door een goede verzorging en een gezonde leefomgeving minimaliseren we de noodzaak voor antibiotica. Dit draagt bij aan de gezondheid van de dieren en de kwaliteit van het vlees dat jij op je bord krijgt.

Onze samenwerking met toegewijde, lokale boeren speelt een cruciale rol in ons verhaal. Onze boeren delen onze visie op duurzame en natuurlijke veehouderij. Zij zorgen ervoor dat de dieren opgroeien zonder stress en in een schone omgeving, wat het gebruik van antibiotica overbodig maakt. Hierdoor kunnen wij garanderen dat het vlees dat jij van ons koopt, vrij is van antibioticaresiduen.

Bij Couvert geloven we ook in het minimaliseren van verspilling. Ons concept is gebaseerd op het delen van een volledige koe onder meerdere huishoudens. Dit zorgt ervoor dat elk deel van het dier wordt gebruikt, wat bijdraagt aan een duurzamere consumptie. Door transparantie te bieden over de herkomst van ons vlees, weten onze klanten precies waar hun eten vandaan komt en hoe het is geproduceerd.

Kies voor vlees dat niet alleen lekker en gezond is, maar ook bijdraagt aan het behoud van de effectiviteit van antibiotica. Samen kunnen we een verschil maken voor de gezondheid van mensen en dieren, en een duurzamere toekomst creëren.

Bestel hier

Ook interessant

Toon alle berichten
Slide