Zalm met label rouge

Zalm met label rouge

Couvert die zalm verkoopt... Hoe gaat dat in z'n werk? 

We kregen van onze klanten, sinds de opstart van ons visverhaal in april 2023, vaak de vraag of we ooit zalm zouden verkopen. Ons antwoord hierop was altijd hetzelfde. Als we ooit zalm zouden toevoegen aan het aanbod, dan moet er een mooi verhaal aan gekoppeld zijn. Na heel wat rondgespeur, kunnen we nu eindelijk zeggen dat we een manier gevonden hebben. 

Wat betekent Label Rouge?

De zalm die je bij Couvert kan kopen heeft het keurmerk Label Rouge. Het is een certificaat uit Frankrijk die wordt gegeven aan producten van topkwaliteit die op een verantwoorde manier geproduceerd zijn. Zo heb je een Label Rouge voor vlees, maar ook voor vis, en in ons specifiek geval dus voor zalm. Er worden een resem aan voorwaarden vooropgesteld waaraan moet worden voldaan, zoals de herkomst van het product, hoe het gekweekt wordt en hoe het smaakt. Pas als al die factoren positief worden bevonden, krijgt je product het label toegekend.

Zalm met Label ' freedom food ': Superlekker!

Zalm is al bekend vanwege zijn lekkere smaak en sappige textuur, maar met het Label Rouge-certificaat wordt het nog specialer. Deze zalm wordt gekweekt in fjord Loch Duarte volgens strenge regels, zoals goede en natuurlijke voeding voor de vis, schone plekken om te verblijven en slim omgaan met de natuur.

De zalm in kwestie heeft alle ruimte en wordt als wilde zalm behandeld. Let wel op, het is gekweekte zalm, maar op een verantwoorde manier. Het water waarin ze zwemmen bevat ongeveer 1% zalm. Er worden geen kleurstoffen of preventieve medicatie toegediend tijdens het volledige proces. Door de hoeveelheid lichaamsbeweging bevat de vis minder vet en heeft hij een diepere rode kleur dan de doorsnee gekweekte zalm. 

Probeer het nu

Ook interessant

Toon alle berichten
Slide