De vriendelijke koe, Black Angus

De vriendelijke koe, Black Angus

De black Angus is een gekend ras, maar wist je dat deze afgeleid is van de ‘Aberdeen Angus’ is? Deze vind je dan ook in een rood jasje, de Red Angus.

Wij kiezen toch massaal voor de zwarte versie, de Black Angus, en terecht!

Old Granny was niet zijn grootmoeder

Hugh Watson is de trendsetter van het Angus ras, hij fokte ze voor het eerst in Schotland. Old Granny was niet zijn grootmoeder, maar wel een van zijn koeien. Ze werd geboren in 1824 en kreeg wel 29 kalveren in 35 jaar tijd. Hierdoor zijn de meeste Angussen die nu rondlopen ook nakomelingen van Old Granny. 

De Angus werd een succes en George Grant merkte dit snel op, hij zorgde er in 1873 voor dat de Angus-runderen ook in Amerika verkrijgbaar waren. Ondertussen zijn ze over de hele wereld gekend, om niet te zeggen het meest gekend. 

Blok 2

Angus-runderen kun je niet herkennen aan de horens, want deze hebben ze niet. 

Het zijn van nature rustige koeien met een gemoedelijk karakter, zo’n strijdwapen heeft deze koe dus niet nodig. De Black Angus kenmerkt zich dan door de zwarte huid en korte poten.

Als moeders zijn dit ook echte toppers, beschermend en liefdevol. Dat maakt het fokken ook gemakkelijker voor ons.  

Qua voeding zijn Angus-runderen geen kieskeurige eters. Ze kunnen opgroeien op een schrale grond, maar doen het ook goed in natuurgebieden met een variëteit aan kruiden- en grassoorten. Krachtvoer zorgt ervoor dat de dieren snel toenemen in massa omdat ze weinig voedsel nodig hebben. 

Het vlees heeft een marmering, dat zijn dunne lijntjes vet die door het vlees lopen en de smaak van het vlees vasthouden alsook zorgen voor de malsheid. Het verschil met Wagyu is dat die nog iets vetter is.

Doordat deze koeien 100% grasgevoerd zijn krijgt het vlees een unieke notensmaak. 

 

Benieuwd naar dit vlees? Bestel een Black Angus pakket!

 

Liever een combinatie? Kies dan voor een combipakket.

Ook interessant

Toon alle berichten
Slide