'Meat' de Ardeense hoevekip

'Meat' de Ardeense hoevekip

Ardeense hoevekip

Met Couvert gaan wij tot in de Ardennen om jullie de beste kippen aan te bieden. Eén van onze kippen is de Ardeense hoevekip. 

Ook bij onze Ardeense hoevekip wordt er veel aandacht besteed aan het dierenwelzijn, de voedselveiligheid en wordt de kwaliteit streng bewaakt. Van kleinsaf krijgen ze veel zorg en aandacht. De kuikens worden grootgebracht met speciaal natuurlijk voer dat rijk js aan kruiden en granen. Ook hebben ze alle ruimte om rond te scharrelen en zo flink te groeien. 

Eens de Ardeense kipjes volwassen zijn worden ze op een natuurlijke manier gevoerd. Hierdoor ben je zeker dat jouw kippenvlees geen hormonen, antibiotica of andere medicijnen bevat. Hun voer bestaat uit 95% biologische granen en zaden.  Buiten kunnen de dieren extra snacks zoeken, zoals pieren en andere insecten. 

Onze kippen kunnen vrij buiten lopen in hun buitenren en worden steeds eenvoudig met de hand gevangen dankzij hun vriendelijke karakter. De hokken waarin de kippen verblijven, wanneer ze niet buiten lopen, zijn steeds voorzien van ventilatie en natuurlijk licht. 

De Ardeense hoevekip is een middelmatig tot traaggroeiend ras dat beter bestand is tegen wisselende weersinvloeden en dus ook tegen ziekten. Hierdoor heeft deze kip geen antibiotische behandeling nodig. De kippen krijgen hier de tijd om te groeien. Dit langzame groeitempo komt de kip en het vlees alleen maar ten goede.

Het vlees is stevig en heeft een ouderwets fijne smaak. Het laat je dus zo wegdromen naar je kindertijd. Let wel, het vlees van de Ardeense hoevekip heeft wat langer nodig om te garen dan een gangbare kip. Toch kun je deze kip voor zowel oven- als bakgerechten gebruiken én ook is hij ook geschikt voor op de barbecue. 

De kippen in uw pakket wegen 1,5 kg per stuk.

Kip wordt vaak aangeraden bij diëten en gezonde voedingspatronen en dat is niet zomaar. Kip bevat ook vet, maar veel minder verzadigd vet, tot wel ¼ minder dan andere vleessoorten. Dit verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Let wel, dit verschilt natuurlijk ook van de bereiding. Worst bevat meer vet dan de filet en als je het stukje kip gaat frituren dan bevat hij uiteraard ook meer vetten. 

Kip bevat ook veel eiwitten. Dit is bevorderend voor je spieren, maar ook om langer verzadigd te blijven. Bestel jouw Ardeense hoevekip hier.

Ook interessant

Toon alle berichten
Slide