'Meat' de Ardeense Hoevekip.

'Meat' de Ardeense Hoevekip.

Met couvert gaan wij tot in de Ardennen om de beste kippen aan te bieden. Een van onze kippen is de Ardeense hoevekip. 

Ook bij onze Ardeense hoevekip wordt er veel aandacht besteed aan het dierenwelzijn, de voedselveiligheid en wordt de kwaliteit streng bewaakt. 

Tot in de Ardennen voor de beste kwaliteit

Bestel hier jouw Ardeense Hoevekip. 

Van kleinsaf krijgen ze veel zorg en aandacht. De kuikens worden grootgebracht met speciaal natuurlijk voer rijk aan kruiden en granen. Ook hebben ze al van kleinsaf de ruimte om rond te scharrelen en zo flink te groeien. 

Ook eens de Ardeense kipjes volwassen zijn worden ze natuurlijk gevoerd, hierdoor ben je zeker dat jouw kippenvlees geen hormonen, antibiotica of andere medicijnen bevat. Hun voer bestaat uit 95% biologische granen en zaden.  Buiten kunnen de dieren er voedsel pikken. 

Onze kippen kunnen vrij buiten lopen in hun buitenren en worden steeds met de hand gevangen, dit gaat eenvoudig dankzij hun vriendelijk karakter. De gebouwen waar de kippen in verblijven, wanneer ze niet buiten lopen, zijn steeds voorzien van natuurlijke ventilatie en natuurlijk licht. 

Ardeense hoevekip

De Ardeense hoevekip is een middelmatig tot traag groeiend ras dat beter bestand is tegen wisselende weersinvloeden en dus ziekten, hierdoor heeft deze kip geen antibiotische behandeling nodig. De kippen krijgen hier de tijd om te groeien. Dit langzame groeitempo komt de kip én het vlees ten goede.

Het vlees is stevig en heeft een ouderwets fijne smaak. Het laat je dus zo wegdromen naar je kindertijd. Let wel, het vlees van de Ardeense hoevekip heeft wat langer nodig om te garen dan een gangbare kip. Toch kun je deze kip voor zowel oven- als bakgerechten gebruiken én is hij ook geschikt voor op de barbecue. 

De kippen in uw pakket wegen 1,5 kg. 

De voordelen van kippenvlees

De voordelen van kippenvlees

Kip wordt vaak aangeraden bij diëten en gezonde voedingspatronen. Dat is niet zomaar.

Kip bevat ook vet, maar veel minder verzadigd vet, tot wel ¼ minder dan andere vleessoorten. Dit verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Let wel, dit verschilt natuurlijk ook van de bereiding. Worst bevat meer vet dan de filet en als je het stukje kip gaat frituren dan bevat hij uiteraard ook weer meer vetten. 

Kip bevat ook veel eiwitten, dit is bevorderend voor je spieren, maar ook om langer verzadigd te blijven. Bestel dus jouw Ardeense hoevekip hier en vermijd eetbuien tussen je maaltijden door. 

Libelle schreef hier een uitgebreid artikel over, lees hun artikel hier.

 

Zoek jij meer dan enkel (h)eerlijke kip? Bekijk ons volledige aanbod met alle verschillende soorten. 

Wat maakt ons kippenvlees uniek? 

In tegenstelling tot kippenvlees van onbekende afkomst worden onze kippen goed verzorgd én is het vlees kwalitatiever. 

Terwijl onze kippen vrij rondlopen en enkel hun nodige hoeveelheid voeding hoeven te eten worden bepaalde kippen vet gemest. Aan een leeftijd van 5 - 6 weken kunnen de kippen hun eigen lichaam al niet meer dragen. In 41 dagen transformeert een kuiken tot een 'plofkip' van 2,3 kilo. Ter vergelijking: dat is een kleuter met het gewicht van een volwassene. Ze vertoeven voornamelijk in veel te kleine koten die zelfden of niet worden schoongemaakt. De combinatie van een vochtige, zure vloer en te weinig beweging, zorgt voor pijnlijke zweren aan hun voetzolen.

Dit is uiteraard niet bij elke kwekerij zo, maar als je niet weet waar jouw vlees vandaan komt weet je ook niet in welke omstandigheden ze zijn opgegroeid. 

Naast het dierenleed is dit ook nadelig voor de smaak/kwaliteit van het vlees. 

Hun voer bevat vaak antibiotica tegen bepaalde ziektes, dit komt automatisch ook in jouw vlees terecht. Door het gebrek aan beweging zijn ze minder gespierd en niet zo mals. Ze bevatten zelfs meer onverzadigde vetzuren wat niet bijdraagt tot onze gezondheid. 

 

 

Ook interessant

Toon alle berichten
Slide