Onze favoriete blonde française: de Blonde d'Aquitaine

Onze favoriete blonde française: de Blonde d'Aquitaine

Onze franse blondines werden voor het eerst officieel erkent in 1963 in, ra ra ra... Aquitanië. Het is dus nog een vrij jong ras. Deze koeien zijn een combinatie van de verschillende rassen die toen aanwezig waren in Aquitanië, namelijk de Garonne, de Quercy en de Blonde van de Pyreneeën. Deze combinatie gekruist met Limousin en Charolais zorgde voor het onstaan van onze Blonde d’Aquitaine. 

Onze blondjes zijn rustige koeien, maar de moeders zijn wel steeds beschermend tegenover hun kalfjes. Blonde d’Aquitaines kunnen gemakkelijk afkalven. De blonde kalveren zijn klein in verhouding tot andere vleestypische rassen, wel blijven deze koeien doorgroeien tot de leeftijd van 5 tot 6 jaar. 

Qua voeding hebben zij niet veel nodig, ze komen gemakkelijk toe met een sober ratsoen. Daarom zijn ze eenvoudig in te zetten voor het begrazen van natuurgebieden. 

Hun lichaamsbouw is lang en elegant, maar ook zeer gespierd. Blonde d’Aquitaine is een relatief zwaar koeienras. De vrouwtjes wegen al snel 1100 kg en de mannetjes 1500 kg. 

Het vlees van deze koeien is uitermate smaakvol. Het is mooi gemarmerd door de beperkte hoeveelheid vet die mooi verpreid is over het vlees, wat het vlees ook mager maakt. Het is kwalitatief vlees, zeer fijn van draad en met een malse structuur. 

Loopt het water al in je mond? Bestel dan hier!

Aangezien wij met de natuur en verse producten werken is er niet altijd Blonde d'Aquitaine beschikbaar. Bekijk hier onze beschikbare rassen. 

Inspiratie nodig? Dit recept met onze Blonde d'Aquitaine is om duimen en vingers bij af te likken

Ook interessant

Toon alle berichten
Slide