Aardappelspiesjes

30 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Aardappelspiesjes

Ingrediënten

  • 1kg vastkokende aardappelen
  • spray met olijfolie voor de barbecue
  • satéstokjes
  • grof zeezout
  • gedroogde peterselie

Iedereen kent wel de klassieke aardappel in aluminiumfolie gewikkeld en geroosterd op de barbecue. Heel lekker, maar er zijn nog zoveel éénvoudige bijgerechten voor de barbecue die je kan klaarmaken met aardappelen... Wat dacht je van deze originele aardappelspiesjes?

Bereidingswijze

  1. Laat de houten satéstokjes eerst ongeveer 1 uur in koud water weken. Dit zorgt ervoor dat deze tijdens het grillen niet gaan verbranden en dus smaak afgeven aan de aardappel.
  2. Was de aardappelen eerst af onder stromend water zodat alle vuil eraf is. Je kan opteren om de schil aan de aardappel te laten of om deze eerst te schillen zoals je dit het liefst hebt.
  3. Kook de aardappelen eerst voor in een pot met water gedurende ongeveer 5 minuten op een gemiddeld vuur. Deze moeten niet volledig doorgekookt zijn maar gewoon lichtjes gekookt voor een beter resultaat.
  4. Giet de aardappelen af en snij deze middendoor om ze daarna op de satéstokjes te spiesen.
  5. Leg ze op de barbecue en besprenkel ze met de olijfolie, grof gemalen zeezout en eventueel gedroogde peterselie. Laat de aardappelen goudbruin bakken gedurende ongeveer 30 minuten en draai ze ongeveer iedere 10 minuten om voor een mooi resultaat. 

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide