Welkom bij Couvert: Biologisch vlees, puur genieten!

Waarom kiezen voor biologisch vlees?

Bij Couvert geloven we in eerlijk, gezond en duurzaam eten. We kiezen ervoor om onze dieren op een natuurlijke manier te kweken, zonder antibiotica of andere toevoegingen. Onze dieren hebben de vrijheid om buiten te lopen en zich natuurlijk te gedragen, zoals koeien, varkens en kippen zouden moeten doen. We vinden het BIO-label niet noodzakelijk, omdat we onze dieren al op de meest natuurlijke manier grootbrengen. We gaan voor heerlijk en eerlijk vlees, ook voor de boer naast de deur. We zijn niet tegen de BIO-industrie, maar we geloven dat het moet bijdragen aan een beter product en echte meerwaarde moet bieden, zoals bij onze kippen, in plaats van het vlees alleen maar duurder te maken.

Reserveer samen met anderen een deelpakket runds-, kippen-, varken- of lamsvlees van 5 of 10kg. Er wordt pas geslacht als het totaalgewicht van het dier verkocht is. Op die manier gaan we verspilling tegen. Ontdek onze manier van werken en waarom natuurlijk gevoed vlees de beste keuze is voor jou, je gezin en onze planeet.

biologisch vlees

Onze werkwijze:

Voeding: Onze dieren krijgen het grotendeel van het jaar  natuurlijke voeding voorgeschoteld. Hun dieet bestaat voor 85% uit gras. Onze koeien lopen namelijk van maart tot november in erg voedzame, onbespoten grasweides. Wanneer ze op stal staan, worden ze bijgevoederd met gedroogd gras. Nu en dan krijgen ze ook een mengeling van macaroni, aardappelschillen, kokosmelk, olijfolie en bierdraf. Dat zorgt voor smaakvol en sappig vlees.

Het voedsel van onze kippen daarentegen is volledig biologisch. Naast de wormen en insecten die ze dagelijks uit de grond pikken, krijgen ze ook biologisch graan van de kippenboer.

Veel bewegingsruimte: Eén van de vereisten die we resoluut stellen, is dat er voldoende bewegingsruimte is voor onze dieren. Zo heeft elk dier zijn eigen ‘personal space’ tijdens het grazen en hoeven we ons geen zorgen te maken over of er nog voldoende gras staat in de wei. In de zomer is het geen wet van de sterkste wat een plekje in de schaduw betreft. Het aantal koeien is aangepast aan de grootte van de weide. 

Respect: Onze dieren worden met ontzettend veel liefde behandeld. Varkensboer Geert leest zijn biggetjes zelfs verhaaltjes voor. Daarnaast worden onze dieren gemiddeld veel ouder dan de norm. Onze koeien leven minstens 6 jaar en zijn tijdens die 6 jaar minstens 1 keer moeder geworden. Dat bevordert de spieropbouw en zo kweek je een mooie natuurlijke vleeskoe. De boer dient ook geen preventieve antibiotica toe aan zijn dieren. Al deze factoren dragen niet alleen bij tot het dierenwelzijn, maar ook aan de vleeskwaliteit.

Biolabel: Hoewel de werkwijze op de boerderij biologisch verloopt, mogen we ons vlees geen biolabel toekennen. Dat komt omdat een weide en haar ondergrond moeten voldoen aan heel strenge voorwaarden vooraleer ze ook biologisch genoemd moge worden. Daarnaast gebruikt onze slager ook niet-biologische kruiden in het vlees. Je kunt er echter voor kiezen om je vlees zonder kruiden te ontvangen, moest je dat willen.

Bestel hier

Populaire deelpakketten

Hoe gaan we te werk?

Slide