Combi

Premium grill

Samengesteld voor de echte vleesliefhebbers. Droog gekruid met onze eigen uniek samengestelde mix - geen marinades.

Inhoud

5.5 kg
 • 1 stuk
  BBQ côte à l'os 1,5kg
  1 x +/- stuk(s)
 • +/- 500 gr
  BBQ kipfilet
  1 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  BBQ rundsbrochette
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  BBQ spare ribs
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  BBQ steak
  2 x +/- 500gr
 • +/- 500 gr
  BBQ varkensbrochette
  1 x +/- 500gr

Omschrijving

De puurste stukken van het rund, de scharrelkip en het varken voor op de barbecue. 

Iedere week reserveren we een beperkt aantal delen van onze koeien, varkens en kippen. Deze gaan we op een unieke manier gaan versnijden en kruiden zodat deze geschikt zijn voor de barbeuce. We willen uiteraard alles goed plannen om duurzaam te kunnen blijven werken. Bestellen ten laatste op woensdag en dan krijg je het heerlijke vlees met gekoeld transport 10 dagen later. 

Wij gebruiken geen marinades maar droge kruiding. 

Brasrund

Oorsprong

Onze brasrunderen of Belgisch witblauw koeien zijn - de naam zegt het zelf - Belgisch van oorsprong en komen allemaal van onze boeren uit West-Vlaanderen. Deze vrouwelijke runderen worden op de boerderij met zorg en volgens de regels van de kunst gekweekt. 

Kenmerken

Het brasrund dankt zijn naam aan een welbepaald onderdeel van z'n dieet: het bras. Bras is het bezinksel van het brouwprocédé. Bras staat bekend als een zeer eiwitrijke, voedzame stof en wordt om deze eigenschappen gebruikt om veevoeder te verrijken. Het bras zorgt voor een gezonde spieropbouw en mager vlees. 

Smaak

Hoewel het vlees van onze brasrunderen zeer mager is, heeft het toch een malse textuur en een volle smaak. Dit heeft niet enkel te maken met de manier van kweken en de zorgvuldige selectie van onze dieren, ook de manier van slachten draagt hiertoe bij. Onze dieren ervaren voor het slachten geen stress. Enerzijds uit respect voor het dier, anderzijds omwille van de smaak. Nadien wordt het vlees ook langzaam gerijpt. Dit is essentieel voor de malsheid en de smaak. 

Allergenen
klik hierboven voor allergenentabel

 

 

Duroc

Oorsprong

Het Duroc-varken is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. In de 19de eeuw werd het ras in onze contreien geïntroduceerd. Sindsdien wordt het hier gekweekt omwille van zijn sappige, malse vlees. De Duroc-varkens die we aanbieden zijn afkomstig van onze West-Vlaamse boeren.

Kenmerken

Duroc-varkens zijn rood- tot bruinachtig van kleur. Ze worden gekenmerkt door hun typische hangende oren en zijn echte buitenvarkens. Ze zijn rustig qua karakter maar vrij robuust en gespierd qua bouw. Door hun natuurlijke weerstand tegen ziektes zijn Duroc-varkens zeer geschikt om buiten te kweken.

Smaak

Duroc-varkensvlees is lekker mals. Het vlees vertoont een lichte vetmarmering tussen het sappige spierweefsel. De unieke smaak en malsheid zijn te danken aan de eigenschappen van het Duroc-varkensras en aan het speciale dieet dat de varkens dagelijks krijgen.

Allergenen
Klik voor meer info op de bovenstaande link
 

Scharrelkip

Oorsprong

Onze polderkippen zijn afkomstig van een aantal kleinere boerderijen waar ze in kleine loten gekweekt worden. We kiezen bewust voor traditionele rassen omdat deze traaggroeiend en goed bestand zijn tegen de wisselende weersomstandigheden. 

Kenmerken

Deze polderkippen zijn scharrelkippen. Ze leven voornamelijk buiten op een oppervlakte van minimaal 4 m² per kip. Ze krijgen natuurlijke voeding en hebben een natuurlijk dag-en-nachtritme dankzij het buitenleven en ze leven minstens 70 dagen. 

Smaak

Wanneer ze geen wormen uit de grond pikken, krijgen onze polderkippen lokaal gekweekte granen vermengd met lijnolie om gezonde vetten in het vlees te kweken. In het kippenvlees zitten geen additieven vermengd om de kleur, smaak of gewicht te manipuleren. Dus ook geen water, e-nummers, gluten of wat dan ook. Enkel puur natuur vlees van de kip en dat proef je!

Allergenen
Klik op bovenstaande link voor meer info

BBQ

Oorsprong

Het gaat uiteraard zoals altijd over de pure smaken van onze verschillende rassen. Maar een barbecue heeft soms wat marinade nodig uiteraard.

Kenmerken

Wij kiezen voor een droge marinade, bestaande uit een mengsel van droge kruiden en specerijen. Hiermee vormen jullie een knapperige en smaakvolle korst op het oppervlak van het vlees. Deze korst helpt niet alleen bij het vasthouden van sappen en smaken binnenin het gerecht, maar creëert ook een heerlijke textuur en de pure smaak van het vlees binnenin

Smaak

In tegenstelling hiermee kunnen sommige kant-en-klare natte marinades in de supermarkt overmatige hoeveelheden toegevoegde zouten, suikers of conserveermiddelen bevatten, wat kan leiden tot een minder gezonde voedingsbalans.

Allergenen
Klik op bovenstaande link voor meer info

Onze vakmensen

Boer Dominique

Boer Dominique

Dominique is de boer die al het langst deel uitmaakt van Couvert. Hij is de boerenstiel aangeleerd van vader op zoon. Zijn pa leerde hem om de koeien goed te 'soigneren', want dat zorgt ook voor een beter eindproduct. Op zijn weides vind je Belgisch Witblauw terug, die hij als bijnaam zijn 'brasrunderen' geeft. Hij doet ook de opvolging van de andere boerderijen om na te gaan of de dieren wel goed verzorgd worden.

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert zorgt zodanig goed voor zijn varkens dat hij ze zelfs verhaaltjes wil voorlezen

Meer over de samenstelling

Hier kan je meer uitleg vinden over de producten in dit pakket.

Anderen kochten ook

Slide