Deel een koe

Wagyu

Op maat gesneden en verpakt pakket van 6 soorten vlees voor fijnproevers. Een smaak waar je mee kan uitpakken.

Er zijn momenteel geen beschikbare dieren van dit ras. Kom snel terug of schrijf je in via onze nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

UNIEK AANBOD

Inhoud

Het resultaat van deze unieke eigenschappen is vlees met een zeer malse, sappige en rijke smaak die vaak wordt omschreven als boterachtig of nootachtig. Dit maakt het vlees van Wagyu-koeien zeer gewild bij fijnproevers over de hele wereld.

10 kg
 • 4000 gr
  WY burgers
  8 x +/- 500gr
 • 1200 gr
  WY entrecôte
  4 x +/- 300gr
 • 1480 gr
  WY steak
  4 x +/- 370gr
 • 1000 gr
  Wy steak teppanyaki
  4 x +/- 250gr
 • 1520 gr
  WY stoofvlees
  2 x +/- 760gr
 • 800 gr
  WY tartaar
  4 x +/- 200gr
5 kg
 • 2000 gr
  WY burgers
  4 x +/- 500gr
 • 600 gr
  WY entrecôte
  2 x +/- 300gr
 • 740 gr
  WY steak
  2 x +/- 370gr
 • 500 gr
  Wy steak teppanyaki
  2 x +/- 250gr
 • 760 gr
  WY stoofvlees
  1 x +/- 760gr
 • 400 gr
  WY tartaar
  2 x +/- 200gr

Wagyu

Oorsprong

De oorsprong van de Wagyu-koeien ligt in Japan, waar het woord "Wagyu" simpelweg "Japanse koe" betekent. Het ras is ontstaan ​​in de regio's van Tottori, Shimane en Okayama in het westen van Japan. De geschiedenis van de Wagyu-koeien gaat terug tot ongeveer 2000 jaar geleden, toen de Japanners begonnen met het fokken van runderen voor landbouwdoeleinden, zoals ploegen en transport.

In de loop der tijd begonnen de Japanners het belang van vleesproductie te begrijpen en begonnen ze het fokken van runderen voor vlees te verbeteren. Dit leidde tot de ontwikkeling van verschillende Wagyu-stammen, waaronder de beroemde Kobe- en Matsusaka-stammen. Deze stammen werden zeer gewaardeerd vanwege hun smaak, malsheid en vetmarmering, en werden al snel een belangrijk onderdeel van de Japanse culinaire cultuur.

Vandaag de dag worden Wagyu-koeien over de hele wereld gefokt, maar de beste en meest gewaardeerde Wagyu-stammen komen nog steeds uit Japan

Kenmerken

De Wagyu-koe is een speciaal runderras met enkele unieke kenmerken. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Wagyu-koeien:

Vetmarmering: De Wagyu-koe staat bekend om zijn ongeëvenaarde vetmarmering, wat betekent dat het vet zich gelijkmatig door het vlees verspreidt. Dit zorgt voor een unieke smaak en malsheid van het vlees.

Traag groeiend: Wagyu-koeien hebben meer tijd nodig om te groeien dan andere rassen, waardoor het vlees een unieke textuur en smaak ontwikkelt.

Genetische aanleg: Wagyu-koeien hebben een genetische aanleg voor het produceren van hoogwaardig vlees, dankzij hun specifieke raszuiverheid en fokgeschiedenis.

Rustige aard: Wagyu-koeien zijn rustige dieren, wat betekent dat ze minder stress ervaren dan andere runderen. Dit kan bijdragen aan de kwaliteit van het vlees.

Hoge intramusculaire vetgehalte: Wagyu-koeien hebben een hoger intramusculair vetgehalte dan andere runderen, waardoor het vlees zachter en smaakvoller wordt.

Al deze kenmerken dragen bij aan de unieke en hoogwaardige kwaliteit van het vlees van Wagyu-koeien.

Smaak

Het resultaat van deze unieke eigenschappen is vlees met een zeer malse, sappige en rijke smaak die vaak wordt omschreven als boterachtig of nootachtig. Dit maakt het vlees van Wagyu-koeien zeer gewild bij fijnproevers over de hele wereld.
 

Allergenen
geen
Kan sporen bevatten van gluten, eieren, soja, melk en mosterd ( burgers )

Onze boer

Filip Meysmans

Filip Meysmans

In 2007 liet Filip enkele 100% raszuivere Wagyu embryo's overkomen uit Japan. Door middel van kunstmatige inseminatie slaagde hij erin om Japanse topkwaliteit naar België te brengen. Na jaren van investeren is boer Filip nu ook zeker dat er een constante kwaliteit gegarandeerd kan worden. Ondertussen is zijn kudde voldoende ontwikkeld om het vlees aan te kunnen bieden voor consumentengebruik. 

Anderen kochten ook

Slide