Deel een varken

Hampshire

Een samenstelling van 8 vleessoorten van het Hampshire-varken. Overal vers aan huis geleverd. Vacuüm verpakt in porties van 500 gr of 1 kg om makkelijk in je diepvries te bewaren.
0% verkocht
Op 100% verdelen we.
Verwachte levering op 27/04 of 28/04

Inhoud

10 kg
 • +/- 1 kg
  HS varkensgebraad
  1 x +/- 1kg
 • +/- 2 kg
  HS varkensgehakt 100%
  4 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  HS varkenskotelet
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  HS varkenssneetjes
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  HS varkensspek
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  HS varkensspiering kotelet
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  HS varkensstoofvlees
  1 x +/- 1kg
 • +/- 2 kg
  HS varkensworst 100%
  4 x +/- 500gr

Omschrijving

Het Hampshire varkensras is een echt luxeras. Dit varkensras staat bekend om zijn unieke malse smaak die iets zoeter is dan het traditionele varkensvlees. Doordat de varkens traaggroeiend zijn en op een natuurlijke manier gevoed worden, bevat het vlees iets meer intramusculair vet. Klein weetje: het Hampshire-varken is de favoriet van televisiekok Jamie Oliver. 

Onze varkens worden lokaal gekweekt op een kleine boerderij en krijgen geen preventieve antibiotica, gluten, lactose, water of andere producten toegediend. Alles is puur natuur zoals vroeger en dat proef je.

Hampshire

Oorsprong

Dit Amerikaanse varkensras stamt eigenlijk af van het Engelse Saddleback-varken dat in de 19de eeuw vanuit het graafschap Hampshire naar Amerika werd vervoerd. Op Amerikaanse bodem ontstond een lokaal ras dat het Hampshire-varken werd genoemd. Dit nieuwe ras keerde uiteindelijk omwille van z'n unieke eigenschappen terug naar onze contreien.

Kenmerken

Het Hampshire-varken is te herkennen aan z'n zwarte lijf met witte band die over de buik en voorpoten loopt. Anders dan het Duroc-varken heeft het Hampshire-varken rechtopstaande oren. Hampshire-varkens hebben een grote natuurlijke weerstand tegen ziektes en zijn uitstekend geschikt om buiten te lopen. 

 

Smaak

Hampshire-varkens zijn traaggroeiend en worden op een natuurlijke manier gevoed. Hierdoor bevat het vlees iets meer intramusculair vet dan bij andere varkens, maar dit vet draagt bij tot de unieke smaak. Het vlees werd fel bejubeld door tv-kok Jamie Oliver en maakt sindsdien furore in de gastronomische keuken.

Allergenen
Kan sporen bevatten van gluten, eieren, soja, melk en mosterd ( worst en gehakt indien gekruid )

Onze boer

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert zorgt zodanig goed voor zijn varkens dat hij ze zelfs verhaaltjes wil voorlezen

Anderen kochten ook

Slide