Deel een varken

Duroc

8 verschillende soorten mals varkensvlees verdeeld in handige pakketten. Duroc-varkensvlees is sappig, lekker en mals en heeft net iets meer vet.
13% verkocht
Op 100% verdelen we.
Verwachte weekend v levering 17.02.23

Inhoud

10 kg
 • +/-1 kg Varkensgebraad
  1 x +/- 1kg
 • +/-2 kg Varkensgehakt 100%
  4 x +/- 500gr
 • +/-1 kg Varkenskotelet
  2 x +/- 500gr
 • +/-1 kg Varkenssneetjes
  2 x +/- 500gr
 • +/-1 kg Varkensspek
  2 x +/- 500gr
 • +/-1 kg Varkensspiering kotelet
  2 x +/- 500gr
 • +/-1 kg Varkensstoofvlees
  1 x +/- 1kg
 • +/-2 kg Varkensworst 100%
  8 x +/- 250gr

Omschrijving

Het vlees van onze Duroc-varkens is 100% natuurlijk en afkomstig van varkens die buiten lopen. De Duroc-varkens die we bij Couvert aanbieden krijgen uitsluitend kwalitatief varkensvoeder met zuivere gewassen die bovendien door onze boeren zelf gekweekt worden. Soms krijgen ze ook een beetje afval van tafel of broodresten. 

Met andere woorden: wat je koopt, is puur natuur. Geen preventieve antibiotica en geen gluten, lactose, water of andere toegevoegde producten. 

Duroc

Oorsprong

Het Duroc-varken is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. In de 19de eeuw werd het ras in onze contreien geïntroduceerd. Sindsdien wordt het hier gekweekt omwille van zijn sappige, malse vlees. De Duroc-varkens die we aanbieden zijn afkomstig van onze West-Vlaamse boeren.

Kenmerken

Duroc-varkens zijn rood- tot bruinachtig van kleur. Ze worden gekenmerkt door hun typische hangende oren en zijn echte buitenvarkens. Ze zijn rustig qua karakter maar vrij robuust en gespierd qua bouw. Door hun natuurlijke weerstand tegen ziektes zijn Duroc-varkens zeer geschikt om buiten te kweken.

Smaak

Duroc-varkensvlees is lekker mals. Het vlees vertoont een lichte vetmarmering tussen het sappige spierweefsel. De unieke smaak en malsheid zijn te danken aan de eigenschappen van het Duroc-varkensras en aan het speciale dieet dat de varkens dagelijks krijgen.

Onze boer

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert zorgt zodanig goed voor zijn varkens dat hij ze zelfs verhaaltjes wil voorlezen

Anderen kochten ook

Slide