Deel een varken

Mangalica

Een samenstelling van 8 vleessoorten van het Hampshire-varken. Overal vers aan huis geleverd. Vacuüm verpakt in porties van 500 gr of 1 kg om makkelijk in je diepvries te bewaren.

Er zijn momenteel geen beschikbare dieren van dit ras. Kom snel terug of schrijf je in via onze nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Inhoud

10 kg
 • +/- 1 kg
  Mng varkensgebraad
  1 x +/- 1kg
 • +/- 2 kg
  Mng varkensgehakt 100%
  4 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  Mng varkenskotelet
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  Mng varkenssneetjes
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  Mng varkensspek
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  Mng varkensspiering kotelet
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  Mng varkensstoofvlees
  1 x +/- 1kg
 • +/- 2 kg
  Mng varkensworst 100%
  8 x +/- 250gr

Omschrijving

Het vlees van het Mangalica-varken wordt door velen aanzien als het beste varkensvlees ter wereld. Dit komt in hoofdzaak door het feit dat het traaggroeinde varkens zijn die heel veel ruimte nodig hebben om te kunnen groeien. Onze varkens hebben ruim 1 jaar kunnen wroeten. Hierdoor zijn ze iets vetter dan het klassieke varken en daarom ook vol van smaak. Een ware delicatesse.

Mangalica

Oorsprong

Het Mangalica-varken is afkomstig uit Hongarije. Dit unieke varken ontstond halverwege de 19e eeuw uit een kruising tussen Sercische Sumadia-, Szaltonser- en Balkonyervarkens

Kenmerken

Dit varkensras is qua uiterlijk erg opvallend omdat het erg behaard is en er vaak krullen in het haar zitten. Soms gaat dit type varken ook door het leven als wolvarken. Omdat hij zulke mooie krullen heeft.

Smaak

Mangalicavlees is een echte delicatesse. Het vlees heeft een sterke smaak en is dooraderd met vet. Het wordt door velen beschouwd als het beste varkensvlees op de markt dankzij de unieke vetrand. Zo krijg je varkensvlees met een volle smaak. 

Allergenen : 
geen
Kan sporen bevatten van gluten, eieren, soja, melk en mosterd ( worst en gehakt indien gekruid )

Onze boer

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert zorgt zodanig goed voor zijn varkens dat hij ze zelfs verhaaltjes wil voorlezen

Anderen kochten ook

Slide