Combi

Combi XL koe + kip

Het beste van twee werelden. Brasrund en de polderkip.

Inhoud

10 kg
 • +/- 1 kg
  Gehakt
  1 x +/- 1kg
 • +/- 1 kg
  Hamburger
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  Kip billen
  1 x +/- 1kg
 • +/- 1 kg
  Kip bouten
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  Kip filet
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  Kip gehakt
  1 x +/- 1kg
 • +/- 1 kg
  Kip worst
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  Rosbief
  1 x +/- 1kg
 • +/- 1 kg
  Rumsteak
  2 x +/- 500gr
 • +/- 1 kg
  Stoofvlees
  1 x +/- 1kg

Omschrijving

XL Combipakket brasrund en polderkip

Brasrund

Oorsprong

Onze brasrunderen of Belgisch witblauw koeien zijn - de naam zegt het zelf - Belgisch van oorsprong en komen allemaal van onze boeren uit West-Vlaanderen. Deze vrouwelijke runderen worden op de boerderij met zorg en volgens de regels van de kunst gekweekt. 

Kenmerken

Het brasrund dankt zijn naam aan een welbepaald onderdeel van z'n dieet: het bras. Bras is het bezinksel van het brouwprocédé. Bras staat bekend als een zeer eiwitrijke, voedzame stof en wordt om deze eigenschappen gebruikt om veevoeder te verrijken. Het bras zorgt voor een gezonde spieropbouw en mager vlees. 

Smaak

Hoewel het vlees van onze brasrunderen zeer mager is, heeft het toch een malse textuur en een volle smaak. Dit heeft niet enkel te maken met de manier van kweken en de zorgvuldige selectie van onze dieren, ook de manier van slachten draagt hiertoe bij. Onze dieren ervaren voor het slachten geen stress. Enerzijds uit respect voor het dier, anderzijds omwille van de smaak. Nadien wordt het vlees ook langzaam gerijpt. Dit is essentieel voor de malsheid en de smaak. 

Allergenen
klik hierboven voor allergenentabel

 

 

Scharrelkip

Oorsprong

Onze polderkippen zijn afkomstig van een aantal kleinere boerderijen waar ze in kleine loten gekweekt worden. We kiezen bewust voor traditionele rassen omdat deze traaggroeiend en goed bestand zijn tegen de wisselende weersomstandigheden. 

Kenmerken

Deze polderkippen zijn scharrelkippen. Ze leven voornamelijk buiten op een oppervlakte van minimaal 4 m² per kip. Ze krijgen natuurlijke voeding en hebben een natuurlijk dag-en-nachtritme dankzij het buitenleven en ze leven minstens 70 dagen. 

Smaak

Wanneer ze geen wormen uit de grond pikken, krijgen onze polderkippen lokaal gekweekte granen vermengd met lijnolie om gezonde vetten in het vlees te kweken. In het kippenvlees zitten geen additieven vermengd om de kleur, smaak of gewicht te manipuleren. Dus ook geen water, e-nummers, gluten of wat dan ook. Enkel puur natuur vlees van de kip en dat proef je!

Allergenen
geen
Kan sporen bevatten van gluten, eieren, soja, melk en mosterd ( burgers, worst en gehakt indien gekruid )

Onze vakmensen

Rundsboer Dominique

Rundsboer Dominique

Dominique kan je elke morgen en avond tussen zijn koeien vinden. Van kindsbeen af eigenlijk al. Hij heeft de stiel van zijn vader geleerd om de koeien goed te ' soigneren'. Want dat komt de koe en het vlees op het einde van de rit ten goede. 

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert

Varkensboer Geert zorgt zodanig goed voor zijn varkens dat hij ze zelfs verhaaltjes wil voorlezen

Meer over de samenstelling

Hier kan je meer uitleg vinden over de producten in dit pakket.

Anderen kochten ook

Slide