Noordzee pakket

10 soorten verse vis. 20 porties in 10 verpakkingen. Of € 5,44 per portie.
68% verkocht
Op 100% verdelen we.
Verwachte levering op 19/04 of 20/04

Inhoud

5 kg
 • +/- 400 gr
  Baarsfilet
  1 x +/- 400gr
 • +/- 400 gr
  Koolvisfilet
  1 x +/- 400gr
 • +/- 500 gr
  Noordzee visstick
  1 x +/- 500gr
 • +/- 600 gr
  Noordzeegyros
  1 x +/- 600gr
 • +/- 400 gr
  Pollak gemarineerd
  1 x +/- 400gr
 • +/- 500 gr
  Rode poon
  1 x +/- 500gr
 • +/- 400 gr
  Schelvisfilet
  1 x +/- 400gr
 • +/- 400 gr
  Tongschar
  1 x +/- 400gr
 • +/- 400 gr
  Vispan mengeling
  1 x +/- 400gr
 • +/- 500 gr
  Vispan saus
  1 x +/- 500gr
 • +/- 500 gr
  Zeepaling of hondshaai
  1 x +/- 500gr

Omschrijving

1 portie = 200 gram filet of 250 gram panklare vis.

Vis van het seizoen gevangen door onze Belgische vissers en verwerkt door visboer Tom. Het pakket bevat de vissen die nu gevangen kunnen worden en komen direct van de visboot naar je diepvries. 

Familie vangst

Oorsprong

De stukken vis in je pakket zijn allemaal afkomstig uit de Noordzee of net daar buiten. Die vis wordt door Gwenny en haar team aan boord gehaald van de Flamingo Z548, haar vissersboot. 

Het is telkens diezelfde boot die vanuit Zeebrugge uitvaart. Na enkele weken keert de vissersboot terug, waarna wij een deeltje van de vangst opkopen. 

Kenmerken

De vis in jouw pakket heeft het duurzaamheidscertificaat 'Visserij Verduurzaamt'. Om dat label te krijgen, moet de vissersboot aan een reeks voorwaarden voldoen. Dat gaat van factoren als brandstofverbruik tot bodemberoering, maar ook verloning en dierenwelzijn bijvoorbeeld spelen een rol. 

Smaak

Het visaanbod in de Noordzee is vrij breed. Geen enkele vis is dan ook dezelfde. Daarnaast hangt de smaak ook sterk af van hoe je de vis bereidt. Bakken, grillen of misschien zelfs stomen... Er zijn enorm veel manieren om het beste uit jouw stukje vis te halen. 

De smaak is dus heel divers. Wat wel over de hele lijn hetzelfde is, is de versheid en de kwaliteit van de vis. Je koopt geen reeds ingevroren fishsticks uit de supermarkt, maar echte verse vis die rechtstreeks uit het water komt. En dat verschil proef je maar al te goed.

Allergenen
Vis
Gluten ( visstick)
Melk, inclusief lactose (vispan saus)

Kan sporen bevatten van
Pinda
 

 

Onze vakmensen

Tom, visboer in graat en nieren

Tom, visboer in graat en nieren

Voor de versnijding van onze vis hebben een echte vakman onder de arm genomen. 

De Flamingo

De Flamingo

Wij werken voor dit verhaal samen met dezelfde vissersboot, de Flamingo Z548. Vanuit Zeebrugge vaart deze boot uit en gaat op zoek naar lekkere verse vis. Hiervoor varen ze niet tot aan de verste oceaan, maar beperken ze zich tot het visaanbod in de Noordzee. Na enkele dagen gaat de vangst naar de visveiling. 

Wij hechten heel veel waarde aan respect voor onze lokale boeren en vissers. Daarom kopen wij elke week voor elke verdeling een deel van de visvangst van de Flamingo Z548 aan een vaste prijs. Zo is de visser zeker van een correcte prijs zonder schommelingen en krijgen wij de beste kwaliteit van deze boot. 

Anderen kochten ook

Slide